Παρουσίαση βιβλίου για την ιστορία της Αν.Μακεδονίας και Θράκης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Την παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Χατζηαναστασίου, ιστορικού και εκπαιδευτικού, «Αντάρτες και Καπετάνιοι, η Εθνική Αντίσταση κατά της βουλγαρικής Κατοχής 1942-1944» οργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν.Σερρών την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 στις 7:00 μ.μ. στο φουαγιέ του θεάτρου ΑΣΤΕΡΙΑ σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών. Παρά τη χρονική συγκυρία (Τσικνοπέμπτη) η εκδήλωση πλαισιώθηκε από αρκετό κόσμο που ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί για την ιδιαίτερη πτυχή της τοπικής ιστορίας μας.

Η εξαιρετικά περιεκτική και με σεβασμό στην επιστημονική διαχείριση του ιστορικού υλικού παρουσίαση του βιβλίου από την κ.Λία Αμπατζή, ιστορικό και εκπαιδευτικό, κατέστησε σαφή τόσο τα χρονικά όρια όσο και την πολιτική τοποθέτηση και δράση των αντιστασιακών ομάδων. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ.Β.Τζανακάρης επιβεβαίωσε τα τεκμήρια του βιβλίου με βάση τις γνώσεις του και το αρχειακό υλικό του.
     Τέλος, ο συγγραφέας κ.Τ.Χατζηαναστασίου, παρουσίασε τη διαδικασία συγκέντρωσης του ιστορικού υλικού και τόνισε την ανάγκη περαιτέρω επιστημονικής μελέτης της ευαίσθητης περιόδου πριν την έναρξη του εμφυλίου ως βασικής τόσο για την εθνική αντίσταση όσο και για την μετέπειτα πορεία του έθνους. Η ζωηρή συζήτηση που ακολούθησε επιβεβαίωσε την παραπάνω αναγκαιότητα καθώς η συναισθηματική εμπλοκή που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά συχνά δεν επιτρέπει την αντικειμενική θεώρηση της ιστορικής πραγματικότητας.
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων υποστηρίζει με τις δραστηριότητές του την τεκμηριωμένη γνώση του παρελθόντος ως βασική προϋπόθεση ορθής διαχείρισης του παρόντος.

Για το Δ.Σ. 
Η Πρόεδρος                                            Η Γ.Γραμματέας  
Δώρα Μπαγανά                                           Ισιδώρα Μάλαμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template