Σερραίοι φιλόλογοι στο 2ο Πανελλήνιο εκπαιδευτικό συνέδριο Ημαθίας


Από την Παρασκευή 23 Απριλίου μέχρι Κυριακή 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Ημαθία το 2ο Πανελλήνιο εκπαιδευτικό Συνέδριο, http://hmathia10.ekped.gr/
με θέμα:"Ψηφιακές και Διαδικτυακές Εφαρμογές στην Εκπαίδευση".
Το Σάββατο παρακολούθησα στην Κεντρική βιβλιοθήκη τη Συνεδρία των Φιλολόγων, όπου παρουσιάστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις.Στο Συνέδριο όμως "πρωταγωνίστησαν" κυριολεκτικά οι συναδέλφοι, φιλολόγοι του Νομού μας. Με την παράλληλη ιδιότητα της επιμορφώτριας Β΄επιπέδου στην παιδαγωγική αξιοποίηση των Νέων τεχνολογιών στην Εκπαιδευτική διαδικασία, ευτύχησα να παρακολουθήσω δύο εισηγήσεις αγαπημένων συναδέλφων που υλοποίησαν το πρόγραμμα στην α΄φάση του, ολοκληρώντας μια μακρά και επιτυχή διαδρομή. Συγκεκριμένα η ομάδα των Τ.Ζουρνατζή, Χ.Μπογδάνη, Ζ.Παπάζογλου, Ολ.Παχαδίρογλου και Τ.Τερζούδη παρουσίασαν με πολύ ζωντανό τρόπο την εισήγησή τους με τίτλο:"Πάμε Μουσείο".Μια διδακτική πρόταση με τη χρήση ΤΠΕ στη Νεοελληνική Γλώσσα.Η Β΄ομάδα των Μ.Καραθανάση, Γ.Μάσσιου καιΔ.Τσακιρίδου παρουσίασαν την ενδιαφέρουσα διδακτική πρόταση στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, με τίτλο:"Πάραλος...Ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο". Ακόμη στην ίδια Συνεδρία παρουσίασαν ομαδικές εισηγήσεις και άλλες δύο Σερραίες συνάδελφοι η Ελ. Γιαπή και η Χρ. Παλάζη με μια ακόμη συναδέλφο από την Αλεξανδρούπολη, με τίτλο:"Παιδική ηλικία, παιδική εργασία...",μια διδακτική Πρόταση στα Νεοελληνικά Κείμενα Α΄Γυμνασίου. Η Χρ.Παλάζη μαζί και με δύο δασκάλους, Σερραίους επίσης παρουσίασε την εισήγηση με τίτλο: "Η περιπέτεια των βαλκανίων".
Οι συνάδελφοι αποδέχθηκαν τα θετικά σχόλια του ακροατηρίου και εκπροσώπησαν επάξια το Νομό.Το δυναμικό παρόν των Σερραίων φιλολόγων στο Συνέδριο της Ημαθίας, αναδεικνύει τη δημιουργικότητα και την καινοτόμα διάθεση των συναδέλφων, οι οποίοι παρακολουθούν τα νέα δεδομένα και προσπαθούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις για ένα καλύτερο σχολείο. Συγχαρητήρια σ΄όλες και σ΄όλους!

1 σχόλια:

Στάθης Παπακωνσταντίνου on 29 Απριλίου 2010 στις 9:55 μ.μ. είπε...

Σύλια, συμμερίζομαι απόλυτα τον ενθουσιασμό και τη χαρά σου. Είναι η ζείδωρη ικανοποίηση που νιώθει κάθε ανυστερόβουλος εκπαιδευτικός που μοχθεί καθημερινά στην αίθουσα, τον μόνο και πραγματικό στίβο, και δίνει τον καλύτερο εαυτό του στην υπηρεσία των μαθητών. Θυμάμαι με νοσταλγία την Τάνια, τη Ζήνα, την Ολυμπία, τη Χρύσα και τη Λία από τη μια με το υπέροχο σενάριο που εκπόνησαν στα πλαίσια της επιμόρφωσής τους με τίτλο "Πάμε Μουσείο". Ενα σενάριο εκπληκτικό, που αναδεικνύειαποθεωτικά την έννοια της ομαδοσυνεργατικότητας, ενσωματώνει λειτουργικά τις ΤΠΕ και αξιοποιεί στο έπακρο τα τελευταίας γενιάς τεχνολογικά εργαλεία. Θυμάμαι, από την άλλη, το ζήλο και το μεράκι του Γρηγόρη, της Δόμνας και της Μαρίας που συνταξίδεψαν με τους επιμορφωτές τους, το Γιώργο τον Αποστολίδη,εσένα και μένα και μας χάρισαν νοερά με την "Πάραλο" ένα γοητευτικό, μοναδικό ταξίδι στον πανδαμάτορα χρόνο. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι εκείνα τα σενάρια παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο της Ημαθίας με μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις σου. Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα,φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη εκείνες οι δυνάμεις στις τάξεις των νεότερων συναδέλφων που είναι έτοιμες να μεταμορφωθούν αλλά και να ξεπεράσουν τους παλιότερους. Θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια στα παιδιά. Τους εύχομαι ab imo pectore "ήσυχες θάλασσες και ούριο άνεμο στα ανθεκτικά πανιά τους".
Στάθης Παπακωνσταντίνου.

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template