ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων N.Σερρών πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010, στην αίθουσα “Γ.Χρηστίδης’ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερρών ημερίδα αφιερωμένη στα Αρχαία Ελληνικά και στη διδασκαλία τους, στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Οι παρευρισκόμενοι φιλόλογοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την εισήγηση του Αναστάσιου Αγγ. Στέφου, Δ.φ και Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ) σχετικά με τη διδασκαλία του φιλοσοφικού λόγου, να περιπλανηθούν στον κόσμο του Ηροδότου με την καθοδήγηση της Γεωργίας Χαριτίδου, Δ.φ., Προϊσταμένης Δ.Δ.Ε Γ΄ Αθήνας και Γ. Γραμματέα της Π.Ε.Φ.
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων του Ν.Σερρών, Ελευθερία Ζάγκα, Δ.φ. και Αλέξανδρος Νικολαϊδης, πρότειναν μεθόδους για τη διδασκαλία των ομηρικών επών και του δράματος αντίστοιχα.
Στο τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε ζωντανός διάλογος με τους συναδέλφους που παρευρέθηκαν και που επιβεβαίωσε την αμηχανία που υπάρχει στη Μέση Εκπαίδευση όσον αφορά τα Αρχαία Ελληνικά. και τη διδασκαλία τους στη μέση εκπαίδευση. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι απόψεις που διατυπώθηκαν για την ανάγκη μιας δυναμικότερης παρουσίας των φιλολόγων στο πλαίσιο αλλαγών που προοικονομούνται στο χώρο της Εκπαίδευσης γενικότερα, μέσα και από τις πρόσφατες εξαγγελίες της Υπουργού κ. Διαμαντοπούλου.
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων αισθάνεται βαθιά ευγνώμων προς τη συνδιοργανώτρια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τον αντινομάρχη κ.Β.Χρυσανθίδη για την ανάληψη των οικονομικών υποχρεώσεων, καθώς χωρίς την επιχορήγηση της η ημερίδα μας δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί, αλλά και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Σερρών για την πλήρη υποστήριξή της. Ιδιαίτερες, τέλος, ευχαριστίες οφείλουμε προς τη Διεύθυνση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερρών, τη Δ/ντρια Μπόζιου Θωμαή και τον Πρόεδρο Αρ. Δρογαλά για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας «Γ.Χρηστίδης», που φιλοξένησε την Ημερίδα μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template