Λογοτεχνία και Νέες Τεχνολογίες


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων N. Σερρών οργάνωσε με επιτυχία την περασμένη Παρασκευή 19-2-2010 στη ΔΕΠΚΑ την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως – φιλολόγου, Σοφίας Νικολαΐδου, Λογοτεχνία και Νέες Τεχνολογίες.
Η γνωστή από το Βιβλιοδρόμιο των Νέων κριτικός μίλησε για την ηλεκτρονικά ενημερωμένη νέα παιδιών, τη “γενιά του αντίχειρα”, που αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον κόσμο και την προσαρμογή της Λογοτεχνίας στο διαδικτυακό και όχι στον έντυπο πια κόσμο.
Στη συνέχεια παρουσίασαν σχολικά σενάρια εργασίας οι φιλόλογοι, επιμορφωτές Β΄επιπέδου στην Παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη: ο Σερραίος Στάθης Παπακωνσταντίνου, καθηγητής του 2ου Λυκείου και ο Θεσσαλονικιός Μπαϊράμης Δημήτρης.
Ο πρώτος έδειξε στην πράξη πώς στην τετριμμένη διαδικασία της διδασκαλίας της Λογοτεχνίας μπορεί η χρήση του Η/Υ να διευρύνει ειδολογικά το κείμενο, να εισάγει εικόνα και ήχο και να παρασύρει τους μαθητές σε αυτενέργεια και δημιουργία. Ο δεύτερος τόνισε πως είναι έργο ειδικά των φιλολόγων να διδάξουν στη νέα γενιά τη σωστή χρήση των Η/Υ ως μέσων γραφής και αναζήτησης πληροφοριών.
Ο εκδοτικός οίκος Κέδρος και το βιβλιοπωλείο Επικαιρότητα ήταν παρόντες, στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template