Νέα σχολική χρονιά


Αγαπητέ συνάδελφε,
άλλη μια νέα σχολική χρονιά προσπαθεί να κάνει τα πρώτα της βήματα μέσα σε ένα κλίμα κρίσεων, επι-κρίσεων, παρεμβάσεων και αμφισβητήσεων, σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα απογοήτευσης ή έστω περίσκεψης.
Ο σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών σου εύχεται καλή δύναμη, υγεία και πάνω από όλα θετική διάθεση για να μπορέσουμε να βαδίσουμε στο Νέο "ψηφιακό" ή μη σχολείο, με ή χωρίς διαδραστικούς πίνακες, με ή χωρίς περικοπές επιδομάτων, με ή χωρίς μείωση της ύλης, με ή χωρίς νέα βιβλία, με ή χωρίς την ανάθεση του μαθήματος της Ιστορίας σε φιλολόγους.
Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στα νέα πολυπληθή τμήματα των 28 ακόμη και 29 μαθητών σε κάθε τάξη δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το ήδη αρκετά επιβαρυμένο πρόγραμμα σπουδών των φιλολογικών μαθημάτων, καθώς πρέπει να βρούμε τρόπους να μετατρέψουμε τις τάξεις αυτές σε « όαση δημιουργίας και ελπίδας για την πατρίδα μας», σύμφωνα και με τις επιταγές της ηγεσίας του Υπουργείου.
Μονόδρομος, λοιπόν, είναι η συνεργασία και η συμπόρευση των φιλολόγων, ώστε να μπορέσουμε από κοινού να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της νέας σχολικής χρονιάς που έχει ήδη ανατείλει.
Προωθώντας το πνεύμα συνεργασίας, ο σύνδεσμος Φιλολόγων έχει δημιουργήσει το παρόν ιστολόγιο – blog. Στόχος μας η δημιουργία και η συντήρηση ενός διαδικτυακού χώρου ανοιχτής επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων αλλά και διδακτικών υλικών για τους φιλολόγους του νομού μας.
Στην έναρξη της νέας χρονιάς θα περιμένουμε τις προτάσεις όλων σας για τις δράσεις του Συνδέσμου.
Kαλή αρχή σε μια δημιουργική και αποδοτική σχολική χρονιά, για εμάς και τους μαθητές μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template