Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συνδέσμου Φιλολόγων




Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών τιμώντας τους Τρεις Ιεράρχες, οι οποίοι είναι οι προστάτες των Γραμμάτων και των Τεχνών, πραγματοποίησε  με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 στο καφέ «sofa».
Το ΔΣ του Συνδέσμου με τον Γ .Ρωμανίδη
      Δεκάδες φιλόλογοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι αλλά και φίλοι του Συνδέσμου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ και χάρηκαν μια ιδιαίτερα ζεστή, εκπαιδευτική  συνάθροιση.














    Η πρόεδρος του Συνδέσμου  κ. Σύλια Ζέττα, καλωσόρισε τους παρισταμένους και τόνισε την προσφορά των τριών Εκκλησιαστικών Πατέρων στο χώρο της παιδείας και της ορθοδοξίας ως στηλοβάτες του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. «Έχουμε χρέος ως εκπαιδευτικοί να μιμηθούμε το παράδειγμα τους και να προάγουμε την παιδεία, ιδιαίτερα σήμερα που βάλλεται ποικιλοτρόπως, ώστε να διδάξουμε στους μαθητές μας πως μόνο με αυτή μπορούμε να βγούμε από οποιοδήποτε  κοινωνικό ή οικονομικό αδιέξοδο» επισήμανε η Πρόεδρος. Ενώ η Γεν.Γραμματέας κ.Ολυμπία Παχαδίρογλου ευχήθηκε μια δημιουργική και δυναμική χρονιά στη σχολική  κοινότητα με υγεία και επιτυχία στους μαθητές.










     Το Δ.Σ. τίμησε το φιλόλογο κ. Γιάννη Ρωμανίδη ως τον μακροβιότερο  πρόεδρο του Συνδέσμου απονέμοντας του τιμητική πλακέτα για τη συμβολή του στο σύλλογο. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον αν δεν τιμούμε το παρελθόν και την ιστορία μας» επεσήμανε η Πρόεδρος του ΔΣ καθώς καλούσε τον κ. Ρωμανίδη για την τιμητική βράβευση. 

Ο κ. Ρωμανίδης με τη σειρά του, ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε το Δ.Σ για την τιμή της απονομής, και μιλώντας με θερμά λόγια για την ανοδική πορεία του Συνδέσμου υποσχέθηκε ότι θα σταθεί αρωγός και υποστηρικτής των δράσεών του. Αναφέρθηκε σ΄όλα τα μέλη του 1ου ΔΣ του Συνδέσμου θυμίζοντας στους  μεγαλύτερους συναδέλφους παλαιότερες εποχές για να μαθαίνουν και οι νεώτεροι.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ με την τυχερή της βραδιάς κ.Χρύσα Αραπάκη
Το τυχερό νόμισμα της βασιλόπιτας έτυχε η Δ/ντρια του 3ου Γυμνασίου Σερρών κ.Χρύσα Αραπάκη, η οποία ιδιαίτερα χαρούμενη παρέλαβε από την Πρόεδρο του Συνδέσμου το συμβολικό γούρι της νέας χρονιάς.
    Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους  Ο Σύμβουλος Φιλολόγων Σερρών κ.Ιωάννης Κιορίδης, ο πρώην Προϊστάμενος  Γραφείου της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών και Δ/ντής του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών, κ.Παύλος Τσακιρίδης, οι αιρετοί κ.Στέλιος Ρίζος και κ.Γιάννης Μετόκης, ενώ την ΕΛΜΕΣ εκπροσώπησε η Γεν. Γραμματέας κ. Νίκη Στανίση.
Το Δ.Σ με το σύμβουλο φιλολόγων κ. Ιωαν. Κιορίδη
Το ΔΣ του Συνδέσμου ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στην εορταστική αυτή εκδήλωση και τους προτρέπει να  στηρίξουν και τις επόμενες  εκδηλώσεις του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template