Ημέρα Ποίησης 2013 -Ο Ρομαντισμός στην Ποίηση



Στις 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, πραγματοποιήθηκε με  επιτυχία η λογοτεχνική ημερίδα «Ρομαντισμός στην Ποίηση» στο αμφιθέατρο «Γ.Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Σερρών, την Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, το Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, που για πρώτη φορά αποφάσισαν να συμπράξουν για μια ολιστική και διαθεματική λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στην Ποίηση.
Την Ημερίδα χαιρέτησε ο Νέος Πρόεδρος της Δ.Κ.Β.Σ. Αθανάσιος Μπασδάνης και προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας κα. Αργυρούλα Θεοδωρίδου
Οι εκπαιδευτικοί και φίλοι της ποίησης που κατέκλυσαν την αίθουσα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις αξιόλογες εισηγήσεις της κας Χρυσής Καρατσινίδου, επίκουρης καθηγήτριας του Γαλλικού Τμήματος Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ,  της κας Μαρίας Σχοινά, Λέκτορα Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ και της κας Ιωάννας Ναούμ, Λέκτορα  Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας  Τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ.

Ιωάννα Ναούμ, Λέκτορας  Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας  Τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ.
 




Μαρία Σχοινά, Λέκτορας Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ 

Χρυσή Καρατσινίδου, επίκουρη καθηγήτρια του Γαλλικού Τμήματος Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ,
 Οι εισηγήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάλυση των όψεων και των βαθύτερων νοημάτων της Ευρωπαϊκής Ρομαντικής ποίησης και το κοινωνικό και λογοτεχνικό φαινόμενο του ρομαντικού φιλελληνισμού των αρχών του 19ου αιώνα με κεντρικές ποιητικές φυσιογνωμίες το Διονύσιο Σολωμό, το Λόρδο Βύρωνα και το Βίκτορα Ουγκώ.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μαθητές του Λυκείου Πεντάπολης και του 1ου και 2ου Γυμνασίου Σερρών με απαγγελία και δραματοποιημένη παρουσίαση ποιημάτων της τιμώμενης λογοτεχνικής περιόδου,







 ενώ έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο η Φιλόλογος Ζωή Ψαρρά η οποία απέδωσε με μοναδικό τρόπο μελοποιημένη ποίηση με τη συνοδεία της κιθάρας του Σταύρου Παπαιωάννου, παράλληλα με ανάγνωση επιλεγμένων αποσπασμάτων από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους». 
  
Οι τρεις Σύλλογοι Φιλολόγων και Καθηγητών Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας ευχαριστούν ιδιαίτερα τις επίσημες προσκεκλημένες καθηγήτριες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη για τη φιλοξενία και τους μαθητές που ζωντάνεψαν με το ζήλο τους την εκδήλωση , αλλά και όλους τους Σερραίους και Σερραίες που γιόρτασαν μαζί μας την Ημέρα της Ποίησης στους αντιποιητικούς καιρούς που ζούμε.
                             
                                   
                                   
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ  Ν.ΣΕΡΡΩΝν, η  ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ Α/ΘΜΙΑΣ & B/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  N.ΣΕΡΡΩΝ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΣΕΡΡΕΣ-FOSSE αφιερωμένη στην Ημέρα της Ποίησης  με θέμα; 


"Ο Ρομαντισμός στην Ποίηση"
στους παρακάτω συνδέσμους:

2ο Μέρος: http://www.serrestv.gr/tv/musicvideo.php?vid=1a289924c

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template