Ολοκλήρωση των εργασιών της Διημερίδας Ανάδειξης του έργου των Φιλολόγων Π>Ε. Σερρών


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν.  Σερρών, συνεχίζοντας τη θεσμοθετημένη πλέον παράδοση ανάδειξης του έργου των συναδέλφων φιλολόγων, διοργάνωσε και φέτος, σε αγαστή συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους της Δ/νσης  Δ/θμιας  Εκπ/σης Ν. Σερρών, τη Διημερίδα «Με λογισμό και μ’ όνειρο οι φιλόλογοι μιλούν και συνομιλούν».
Η Διημερίδα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 στο Επιμελητήριο Σερρών, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ανέδειξε σε όλους το πνεύμα ουσιαστικής συνεργασίας και σύμπνοιας του Δ.Σ του Συνδέσμου αλλά και τους παιδαγωγικούς και επιστημονικούς σκοπούς που υπηρετεί.
Στη διάρκεια της Διημερίδας αναδείχθηκε το σημαντικότατο έργο που παρήγαγαν οι συνάδελφοι φιλόλογοι, τόσο στο παρελθόν   με την παρουσίαση του συλλογικού τόμου της Ημερίδας του 2012, που ο Σύνδεσμος έχει εκδώσει,  όσο και στη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, υπηρετώντας πιστά τους σκοπούς και της αξίες της  ανθρωπιστικής παιδείας σε μια εποχή απαξίωσης και υποβάθμισης του εκπαιδευτικού έργου.
Το Δ.Σ. αποφάσισε να βραβεύσει στο πλαίσιο της Διημερίδας  φιλολόγους και μαθητές που διακρίθηκαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, καθώς όπως τόνισε η Πρόεδρος κ. Σύλια Ζέττα: «η έννοια της αριστείας είναι στενά συνυφασμένη με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και με την εκπαίδευση, το έργο της οποίας προάγει και στηρίζει».
Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές που μας χάρισαν οι τιμώμενοι μαθητές και συνάδελφοι των σχολείων της ΔΔΕ Σερρών, με το ήθος και τις τοποθετήσεις τους, κατά τη διάρκεια της βράβευσής τους, για τη συμμετοχή τους:
1.       Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου, όπου ο μαθητής Χριστόδουλος  Λαφαζάνης του ΓΕΛ Νιγρίτας απέσπασε το 1ο βραβείο.
2.       Στον 1ο Ποιητικό Μαθητικό  Διαγωνισμό που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ποίησης 2014.


3.       Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την ανάδειξη της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, όπου διακρίθηκε το 5ο ΓΕΛ Σερρών.

Τέλος απόλυτα επιτυχημένη υπήρξε και η συναυλία που πραγματοποιήθηκε, σε ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, υπό τους ήχους του Συνόλου Μουσικής Δωματίου Σερρών στον εμβληματικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου (Μπεζεστένι), σε συνδιοργάνωση με την ΚΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Τμήμα Πολιτισμού της Π.Ε. Σερρών. Ο λόγος συνάντησε τις νότες και η σχολική χρονιά έκλεισε με μοναδικό τρόπο.



Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές για το σπουδαίο έργο που παρουσίασαν. Η δημιουργικότητά τους αποτελεί για το Σύνδεσμο το ισχυρότερο  κίνητρο για τη συνέχιση της προσπάθειας να αναδεικνύεται κάθε χρόνο το έργο των συναδέλφων. Ευχαριστούμε και όλους τους συναδέλφους, γονείς και μαθητές που  παρακολούθησαν τη Διημερίδα και την αγκάλιασαν με τα θετικά τους σχόλια.
Το Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων  Σερρών με τους σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων Σερρών κ .Πηνελόπη Τζιώκα και κον Γιάννη Κιορίδη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template