ΨΗΦΙΣΜΑ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΣΕΡΡΩΝ για το θάνατο του καθηγητή και συγγραφέα ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ


ΨΗΦΙΣΜΑ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
για το θάνατο του καθηγητή και συγγραφέα
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ


     Τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Φιλολόγων Σερρών με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκαν την είδηση του θανάτου του καθηγητή θεολόγου και άοκνου μελετητή και συγγραφέα της τοπικής ιστορίας της περιοχής του Ν. Σερρών, Κυριάκου Παπακυριάκου.
     Ο εκλιπών, γεννημένος στο Άγιο Πνεύμα Σερρών, υπηρέτησε επί 35 χρόνια τη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας. Διετέλεσε Έκτακτος Επιμελητής Αρχαιοτήτων Νομού Σερρών και με τις  μακροχρόνιες ενέργειές του συνέβαλε τα μέγιστα στη συλλογή των αρχαιοτήτων του Νομού μας, στην οργάνωση του αρχαιολογικού Μουσείου και στην ίδρυση της Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων στις Σέρρες.
     Σπουδαίο και αξιομνημόνευτο είναι το πλούσιο συγγραφικό έργο του Κυρ.Παπακυριάκου, με το οποίο άφησε πολύτιμη παρακαταθήκη στη μελέτη και διδασκαλία της τοπικής  μας ιστορίας.
     Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Σερρών είχε τη χαρά και την τιμή να συνεργαστεί με τον εκλιπόντα στην προβολή και ανάδειξη του τελευταίου σπουδαίου πονήματός του, «Ιστορία του Νομού Σερρών».
     Ως σερραίοι φιλόλογοι οφείλουμε πολλά στο δάσκαλο και πνευματικό άνθρωπο του τόπου μας, Κυριάκο Παπακυριάκου . Για το λόγο αυτό - ως ελάχιστη απόδοση τιμής - το Δ.Σ. του Συνδέσμου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του, να καταθέσει στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος και να παραστεί η Πρόεδρος  στην κηδεία του.


Για το Δ.Σ

Σύλια Ζέττα                                         Δώρα Μπαγανά

Πρόεδρος                                              Γεν.Γραμματέας


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template