«Αφιέρωμα στον Σερραίο συγγραφέα και καθηγητή Κυριάκο Παπακυριάκου»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών τo Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 το αφιέρωμα στο Σερραίο συγγραφέα και καθηγητή Κυριάκο Παπακυριάκου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Σερρών και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Εμμανουήλ Παπάς».

Στον κόσμο που κατέκλυσε το αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης κ. Αθανάσιος Μπαζδάνης, ενώ το εξαιρετικά συγκινητικό ντοκιμαντέρ – συνέντευξη που προβλήθηκε προλόγισε η σκηνοθέτης του, Σοφία Σωτηρίου. 
Η κ. Σοφία Σωτηρίου 

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων μιλώντας για το σπουδαίο Σερραίο εκπαιδευτικό και συγγραφέα τόνισε τη σπουδαιότητα του συγγραφικού του έργου με επίκεντρο την Τοπική ιστορία, το οποίο αποτελεί παρακαταθήκη για τους φιλολόγους και σπουδαίο εκπαιδευτικό υλικό για την αξιοποίησή του στο μάθημα της Τοπικής Ιστορίας. 
Στη συνέχεια έγινε η αποκάλυψη της επιγραφής ονομασίας του αναγνωστηρίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης που στο εξής θα φέρει το όνομα του αείμνηστου Κυριάκου Παπακυριάκου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης πατήρ Ιορδάνης Θεμελίδης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Παπαβασιλείου, ο πρώην Νομάρχης Σερρών κ. Κώστας Παπαπαναγιώτου, ο Πρόεδρος του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ κ. Δημήτρης Δημούδης, η Προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Κατερίνα Περιστέρη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δ.Κ.Β.Σ. κ. Πασχάλης Λογαρνές, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών κ. Σύλια Ζέττα, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσής «Ο Εμμανουήλ Παπάς» κ. Κώστας Στρίκας. 

Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η παρουσία της οικογένειας και των συγγενών του Κυριάκου Παπακυριάκου.




Ο Πρόεδρος του Εφορευτικού συμβουλίου της ΔΚΒΣ,Αθανάσιος Μπασζάνης, Η Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Φιλολόγων ν.Σερρών Σύλια Ζέττα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσής «Ο Εμμανουήλ Παπάς» κ. Κώστας Στρίκας. με την οικογένεια του  αείμνηστου Κυριάκου Παπακυριάκου .


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template