Παρουσίαση 3ου τόμου του επιστημονικού περιοδικού συγγράμματος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Σερραϊκά Σύμμεικα


Παρουσίαση 3ου Τόμου Σερραϊκών Σύμμεικτων από την ΕΜΕΙΣ
Τον τρίτο τόμο της επιστημονικής περιοδικής έκδοσης «Σερραϊκά Σύμμεικτα»  παρουσίασε η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών την Τετάρτη 13 Απριλίου ,στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα «Γ. Χρηστίδης», του Επιμελητηριακού Μεγάρου Σερρών.

Τα περιεχόμενα του τρίτου τόμου  παρουσίασαν στο πολυπληθές ακροατήριο  η κ. Σύλια Ζέττα, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών και ο κ. Αντώνης Φραγγεδάκης, δικηγόρος, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. 
Χαιρετισμό απήθυνε ο Πρόεδρο της ΕΜΕΙΣ κ. Δημ. Δημούδης
Η  κ. Σύλια Ζέττα στην έναρξη της παρουσίασης της τόνισε πως " Ένα εκδοτικό άθλο και μια παρακαταθήκη για την ιστορική καταγραφή της ιστορίας της περιοχής των συνιστά το 3ο τεύχος της περιοδικής έκδοσης της Εταιρείας μελετών της ιστορίας  Σερρών και Μελενίκου που κρατούμε στα χέρια μας και παρουσιάζουμε σήμερα στην Σερραϊκή κοινωνία. Το πλήθος των αξιόλογων επιστημονικών μελετών που αφορά στο δυναμικό και μακραίωνο ιστορικό παρελθόν της περιοχής μας συνιστά  την έκδοση αυτή ένα σπουδαίο επιστημονικό πόνημα και πολύτιμη κληρονομιά για τις μελλοντικές γενιές στον τομέα της τοπικής ιστορίας".






Στη συνέχεια ο κ. Δημήτριος Σταματόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Τμήματος Βαλκανικών και Ανατολικών σπουδών,  ανέπτυξε το θέμα: «Βαλκάνιοι Εθνικισμοί κατά το 19ο αιώνα: από τη Γαλλική Επανάσταση μέχρι τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο»
Την εκδήλωση  συντόνισε η κ. Ελισάβετ Μωυσιάδου γενική γραμματέας της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template