Θεατρική παράσταση Τρωάδες του Ευριπίδη


«Μωρός όποιος γκρεμίζει πόλει, ναούς και τάφους. ‘Όποιος καταστρέφει ό,τι ιερό και όσιο έχει ο άνθρωπος , τον εαυτό του καταστρέφει,». Τρωάδες, Ευριπίδη,  μτφρ. Γιάννη Τσαρούχη

Ο μεγάλος τραγικός ποιητής Ευριπίδης με τις Τρωάδες συνθέτει  ένα  κορυφαίο αντιπολεμικό αριστούργημα με σπουδαία διαχρονικά μηνύματα, το οποίο παραμένει ανατριχιαστικά επίκαιρο στις μέρες μας. Οι Τρωαδίτισσες ζωντανά θύματα στο έλεος των κατακτητών Αχαιών συμβολίζουν τον κάθε άνθρωπο διαχρονικά που βιώνει την λαίλαπα και την καταστροφική μανία του πολέμου και οδηγείται στο θάνατο, στη δουλεία, στην προσφυγιά και την εξαθλίωση εγκαταλείποντας κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τα δεινά που αντιμετωπίζουν οι Τρωδίτισσες και ο σπαρακτικός θρήνος της Εκάβης ηχούν τόσο ζωντανά στα αυτιά μας ακόμη και σήμερα που ο πόλεμος  με σύγχρονες μορφές μαστίζει την ανθρωπότητα.
Στην παρούσα συγκυρία το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Σερρών θέλοντας να προσφέρει τη δυνατότητα στο Σερραϊκό κοινό να «συνομιλήσει» με το σπουδαίο, διαχρονικό, αντιπολεμικό αριστούργημα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας διοργανώνει την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης του ομώνυμου έργου από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Πετριτσίου. Τα έσοδα της παράστασης θα προσφερθούν για ενίσχυση των ελληνικών σχολείων στην Αλβανία.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Σύλια Ζέττα                                                                             Δώρα Μπαγανά
Πρόεδρος                                                                                   Γ.Γραμματέας







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template