Εργαστήρια δημιουργικής Γραφής- Θεωρία και Πράξη

0 σχόλια
                                      

Με μεγάλη επιτυχία και ενεργή συμμετοχή πολλών συναδέλφων φιλολόγων υλοποιήθηκε το Σεμινάριο για τη δημιουργική γραφή στο σχολείο. 
Εξαιρετικοί οι εισηγητές μας μετέφεραν στο σύντομο χρόνο που είχαν στη διάθεση τους βασικά σημεία για αξιοποίηση της δημιουργικής γραφής στο σχολείο. 
Ευχαριστούμε τον Τρ. Κωτόπουλο, την Ιωάννα Αρβανίτη και την Άννα Βακάλη και τους σχολικούς μας συμβούλους κ.Τζιώκα και κ.Κιορίδη για την άριστη συνεργασία. 
Και τον Δ/ντή του 1ου Γυμνασιου Σερρων Γιώργο Αλμπάνη για την παραχώρηση των αιθουσών του σχολείου  για την υλοποίηση των εργαστηρίων μας
















Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη "Με τον Ζέφυρο της Μουσικής"

0 σχόλια

Το αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, μια αξέχαστη βραδιά στην πόλη των Σερρών 

Η εκδήλωση «Με τον Ζέφυρο της Μουσικής», αφιέρωμα στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη σε μελοποίηση του Γιώργου Κουρουπού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 29 Μαρτίου, στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.


Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός και οι μουσικοί Μάιρα Μηλολιδάκη (τραγούδι) και Τίτος Γουβέλης (πιάνο), παρουσίασαν ένα μαγευτικό πρόγραμμα λόγου και μουσικής. Ο στοχασμός, τα χρώματα, οι αισθήσεις και η υπερβατική σκέψη του Οδυσσέα Ελύτη βρήκαν την λυρική τους έκφραση στην πνευματικότητα και την ευαισθησία της μουσικής του συνθέτη Γιώργου Κουρουπού.

Την κορυφαία εκδήλωση διοργάνωσαν το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, η  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης.
Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, παρουσίασε μια εισήγηση με τίτλο «Ο Οδυσσέας Ελύτης, από το τρέχον στο διαρκές». Ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός έκανε σύντομη ομιλία με τίτλο «Μελοποιώντας τον Οδυσσέα Ελύτη». Η Μάιρα Μηλολιδάκη και ο Τίτος Γουβέλης παρουσίασαν μελοποιημένα ποιήματα, από την δίγλωσση ανθολογία «Ο Κόσμος ο Μικρός ο Μέγας!» (εκδόσεις Ίκαρος). Η απαγγελία ποιημάτων του Ελύτη από την Ιουλίτα Ηλιοπούλου ήταν συγκλονιστική.
Η εκδήλωση υπήρξε μια κορυφαία στιγμή για την πολιτιστική ζωή της πόλης μας και το κοινό την τίμησε με την παρουσία του στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Σερρών.
 Οι συνδιοργανωτές,
·      Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών,
·      Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών,
·      Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών,
·      Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών,
·      Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Σερρών.




 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template