Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη "Με τον Ζέφυρο της Μουσικής"



Το αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, μια αξέχαστη βραδιά στην πόλη των Σερρών 

Η εκδήλωση «Με τον Ζέφυρο της Μουσικής», αφιέρωμα στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη σε μελοποίηση του Γιώργου Κουρουπού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 29 Μαρτίου, στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.


Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός και οι μουσικοί Μάιρα Μηλολιδάκη (τραγούδι) και Τίτος Γουβέλης (πιάνο), παρουσίασαν ένα μαγευτικό πρόγραμμα λόγου και μουσικής. Ο στοχασμός, τα χρώματα, οι αισθήσεις και η υπερβατική σκέψη του Οδυσσέα Ελύτη βρήκαν την λυρική τους έκφραση στην πνευματικότητα και την ευαισθησία της μουσικής του συνθέτη Γιώργου Κουρουπού.

Την κορυφαία εκδήλωση διοργάνωσαν το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, η  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης.
Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, παρουσίασε μια εισήγηση με τίτλο «Ο Οδυσσέας Ελύτης, από το τρέχον στο διαρκές». Ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός έκανε σύντομη ομιλία με τίτλο «Μελοποιώντας τον Οδυσσέα Ελύτη». Η Μάιρα Μηλολιδάκη και ο Τίτος Γουβέλης παρουσίασαν μελοποιημένα ποιήματα, από την δίγλωσση ανθολογία «Ο Κόσμος ο Μικρός ο Μέγας!» (εκδόσεις Ίκαρος). Η απαγγελία ποιημάτων του Ελύτη από την Ιουλίτα Ηλιοπούλου ήταν συγκλονιστική.
Η εκδήλωση υπήρξε μια κορυφαία στιγμή για την πολιτιστική ζωή της πόλης μας και το κοινό την τίμησε με την παρουσία του στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Σερρών.
 Οι συνδιοργανωτές,
·      Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών,
·      Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών,
·      Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών,
·      Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών,
·      Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Σερρών.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template