Πρακτικά διημερίδας : Τα Φιλολογικά μαθήματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση


Το Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών έχει πλέον θεσμοθετήσει την έκδοση και προσφορά του συλλογικού τόμου των Πρακτικών της ετήσιας διημερίδας ανάδειξης του έργου των φιλολόγων της Π.Ε. Σερρών, που διοργανώνει σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων Σερρών.  
     Με  ιδιαίτερη χαρά  αποστέλλει και φέτος σε κάθε σχολική μονάδα της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Σερρών ως προσφορά έναν συλλογικό τόμο των πρακτικών της Διημερίδας του 2016, που είχε έναν πρωτοποριακό και εξαιρετικά επίκαιρο προσανατολισμό ήταν αφιερωμένη στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
     Στόχος, λοιπόν, της παρούσης έκδοσης και προσφοράς είναι να καταγραφούν και να αποτελέσουν χρήσιμη παρακαταθήκη για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα οι τεκμηριωμένες προτάσεις των φιλολόγων του νομού μας έτσι, όπως προέκυψαν από τη ζύμωση ιδεών και προβληματισμών, που διατυπώθηκαν σε ομάδες εργασίας, όσον αφορά στο περιεχόμενο, τη μεθοδολογία και τη διδακτική όλων των φιλολογικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από τον διήμερο διάλογο  για τα φιλολογικά εν γένει μαθήματα προέκυψε τελικά μια ολοκληρωμένη πρόταση για ένα νέο πρόγραμμα σπουδών που έχει ένα μοναδικό και «πολύτιμο» χαρακτηριστικό, η σύνθεση του έγινε από τη «βάση» της εκπαιδευτικής πυραμίδας, από τους μάχιμους φιλολόγους των τάξεων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.
     Το Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαριστεί ιδιαίτερα τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων Σερρών, κ. Πηνελόπη Τζιώκα και κ. Γιάννη Κιορίδη, για την επιμέλεια του συλλογικού τόμου αλλά και για τη γόνιμη  και ουσιαστική συνεργασία και επιστημονική καθοδήγηση των φιλολόγων της ΠΕ Σερρών.

Για το Δ.Σ
του Συνδέσμου Φιλολόγων

Σύλια Ζέττα                                                            Δώρα Μπαγανά


Πρόεδρος                                                                Γεν.Γραμματέας

Τον ψηφιοποιημένο τόμο των Πρακτικών μπορείτε να βρείτε στα Πρακτικά διημερίδας : 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template