Παρουσίαση Ιστορικού μυθιστορήματος : Η ΖΩΗ ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ

0 σχόλια
...του Πρωταίου οδοντίατρου - συγγραφέα Δημοσθένη Κοσλίδη.
Κουρμπάνι είναι η θυσία. Στην περίπτωση του βιβλίου η θυσία αφορά όλες τις μικρές και μεγάλες θυσίες των ηρώων του μυθιστορήματος, είτε αυτοί είναι Έλληνες, είτε αλλόφυλοι, στην προσπάθεια τους για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη ζωή. Στο βιβλίο, που η ιστορία του διαδραματίζεται στα στερνά χρόνια της Οθωμανοκρατίας και η τελευταία και κορυφαία συνάμα πράξη του δράματος γράφεται την ημέρα της απελευθέρωσης.

Παρουσίαση από τη φιλόλογο Φανή Κεχαγιά. Ανάγνωση αποσπασμάτων από τους συναδέλφους Λεμονιά Κεσούλη και Τάσο Δημητρανόπουλο.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, Φουαγιέ Δημ.Θεάτρου ΑΣΤΕΡΙΑ





Επιμορφωτικές δράσεις Συνδέσμου, Οκτώβριος - Νοέμβριος 2017

0 σχόλια
Ολοκληρώθηκαν την 1η Δεκεμβρίου 2017 οι επιμορφωτικές δράσεις που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν.Σερρών σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων, κ.Π.Τζιώκα και κ.Ιω.Κιορίδη, από την αρχή του σχολικού έτους 2017-18.
Τα επιμορφωτικά σεμινάρια, εγκεκριμένα από την Π.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας, ήταν:



1. Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Διδακτικές προτάσεις αξιοποίησης του ψηφιακού έργου Πολύτροπη Γλώσσα για το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας» σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Εισηγητές: Άβρα Αυδή, Γιούλη Αλεξίου, Τζένη Καραβίτη, Πανταζής Μητελούδης. (2/10/2017) Σέρρες, Πρώτο Γυμνάσιο Σερρών. 



2. Επιμορφωτικό σεμινάριο-εργαστήριο βιωματικής μάθησης με θέμα την "Αξιοποίηση της δραματοποίησης για τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο» Εισηγήτρια: Αύρα Αυδή, φιλόλογο και εκπαιδευτικό του Δράματος/θεάτρου, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο αρχαίο θέατρο (13/11/2017), Σέρρες, Πρώτο Γυμνάσιο Σερρών. 

3. Επιμορφωτική διημερίδα για τους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ02 με τίτλο: «Τα ρητορικά αγωνίσματα στην παιδαγωγική πράξη» Εισηγήτρια: Φωτεινή Εγγλέζου, Δρ. Διδακτικής της Γλώσσας και Ρητορικής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), ΠΕ 02, Δ/ντρια σε σχολείο της Δ.Δ.Ε. Δ’ Αθήνας. (30/11/2017 και 1/12/2017) 2ο ΓΕΛ Σερρών 

(Οι φωτογραφίες από την τρίτη επιμόρφωση, όπου παρακολουθήσαμε και την ομάδα των μαθητών-μαθητριών του 2ου ΓΕΛ που βραβεύτηκε το 2017 σε Αγώνες Αντιλογίας.)




 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template