Αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Την επέτειο των Τριών Ιεραρχών τίμησε εφέτος ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν.Σερρών, σε συνδιοργάνωση με τα Μαθήματα Κλασικής Παιδείας του Μαξιμείου Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, στις 31 Ιανουαρίου 2018, 7:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο της ΔΚΒΣ «Γ.Καφταντζής» με εισήγηση της εξαίρετης φιλολόγου, κ.Αλεξάνδρας Μπαΐρα, της οποίας το θέμα ήταν «Η περί του ανθρώπου διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας μας».

      Την ομιλία της η κ.Μπαΐρα αφιέρωσε στον καθηγητή της Βασίλειο Τατάκη, που στη φωτεινή ακαδημαϊκή του σκέψη συναπαντήθηκαν πρώτη φορά η αρχαία ελληνική με τη νεότερη δυτικοευρωπαϊκή φιλοσοφία μέσω της θεολογίας των Πατέρων της Εκκλησίας. Εστιάζοντας στους  δύο Καππαδόκες, τον Μέγα Βασίλειο και τον Γρηγόριο Ναζιανζηνό, η κ.Μπαΐρα τόνισε τη συνεισφορά τους στην συμπλήρωση της υπόστασης του ανθρώπου: όχι μόνο έλλογο, όπως τονίζει η αρχαία φιλοσοφία αλλά και μεταφυσικό όν μέσω της θρησκευτικής πίστης, όπως με τη χρήση των όπλων της Λογικής και της Ρητορικής απέδειξαν οι Πατέρες.
     Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην παρουσία δεκαπέντε συμφοιτητών της κ.Μπαΐρα, που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη μόνο για την εκδήλωση, δηλώνοντας την εκτίμηση στο πρόσωπό της και τιμώντας τη φιλία δεκαετιών.

     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Σερρών κ.Ιω.Μωυσιάδης, οι Δήμαρχοι Σερρών και Εμμ. Παππά, κκ. Π.Αγγελίδης και Δ.Νότας, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων, κκ.Ιω.Καλόμοιρος και Ζ.Μητλιάγκας και πλήθος κόσμου. Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ευχαριστεί ιδιαίτερα την κ.Αλ.Μπαΐρα και τον κ.Ζ.Μητλιάγκα για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλουν.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                            Η Γ.Γραμματέας

Δώρα Μπαγανά                                           Ισιδώρα Μάλαμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template