Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν.Σερρών τίμησε την Αλεξάνδρα Μπαίρα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση  κοπής βασιλόπιτας του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν Σερρών την Κυριακή το βράδυ 29 Ιανουαρίου 2017, παραμονή των Τριών Ιεραρχών, κατεξοχήν γιορτή των γραμμάτων και των εκπαιδευτικών. Η κοπή της βασιλόπιτας, που αποτελεί θεσμό, διοργανώνεται ανελλιπώς τα τελευταία  6 χρόνια από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου και σηματοδοτεί μια μοναδική ευκαιρία να βρεθούν οι φιλόλογοι στην αρχή της νέας χρονιάς σε μία χαλαρή ατμόσφαιρα και να ανταλλάξουν απόψεις και ευχές για μια γόνιμη, δημιουργική και δυναμική πορεία.
   Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύνδεσμος Φιλολόγων, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας επέλεξε να τιμήσει ένα πρόσωπο του φιλολογικού χώρου για την προσφορά του τόσο στην φιλολογική κοινότητα των Σερρών, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία.  Σε μια υπέροχη βραδιά, το Δ.Σ. τίμησε μια σπουδαία φιλόλογο, άοκνη και εμπνευσμένη δασκάλα πολλών Σερραίων που η επιρροή της στη ζωή τους υπήρξε καταλυτική και οδήγησε πολλούς στην απόφαση να γίνουν φιλόλογοι, την κ. Αλεξάνδρα  Μπαϊρα. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και φέτος στη φιλόξενη αίθουσα ‘Χίλια Δέντρα’ του ξενοδοχείου Φίλιππος-Ξενία, και γέμισε με αισθήματα χαράς και συγκίνησης όλους όσοι την τίμησαν με την παρουσία τους: πολλοί φιλόλογοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά και πολλοί φίλοι του Συνδέσμου, που τον ακολουθούν τα τελευταία χρόνια πιστά στις ποικίλες δράσεις του. Την όμορφη βραδιά πλαισίωσε μουσικά με εξαιρετικές μουσικές επιλογές ο πιανίστας Μάριος Τσομπανίδης.   
Στο τιμώμενο πρόσωπο της φετινής εκδήλωσης η πρόεδρος Σύλια Ζέττα επέδωσε τιμητική, αναμνηστική πλακέτα εκ μέρους του Συνδέσμου Φιλολόγων καθώς και έναν τόμο των Πρακτικών του 42ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φιλολόγων που φιλοξενήθηκε στην πόλη των Σερρών. Στην προσφώνησή της τόνισε «Πιστεύω βαθιά πως οφείλουμε να αποδίδουμε τιμή στους ανθρώπους που ως φωτεινοί φάροι ορίζουν την πορεία της ζωής των ανθρώπων και ο Δάσκαλος ο εμπνευσμένος και ο παθιασμένος με το αντικείμενο της διδασκαλίας του...είναι ένας φάρος στη ζωή των μαθητών και της κοινωνίας! Για εμάς η κ. Αλεξάνδρα Μπαϊρα είναι μια εμπνευσμένη, σπουδαία φιλόλογος που παραμένει μάχιμη συνεχίζοντας να διδάσκει και να εμπνέει με το έργο της»    . 
Η κ. Μπαϊρα βαθιά συγκινημένη ευχαρίστησε την Πρόεδρο και το ΔΣ του Συνδέσμου Φιλολόγων για την τιμή που της απέδωσαν και κυρίως γιατί στο πρόσωπό της τιμάται κάθε μάχιμος και μαχόμενος φιλόλογος. Με παρρησία δε δήλωσε πως στη ζωή της αν ξαναγεννιόταν πάλι δασκάλα θα γινόταν.
     Ο τυχερός της βραδιάς, που κέρδισε το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου, ήταν ο κ. Στάθης Παπακωνσταντίνου, διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Σερρών και παρέλαβε με χαρά το  δώρο του Συνδέσμου.
     Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τίμησαν τον Σύνδεσμο Φιλολόγων με την παρουσία τους: ο Διευθυντής Δ/θμιας Εκπ/σης Σερρών κ Κων/νος Τενεκετζής, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Γιάννης Κιορίδης, η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σερρών, κ. κ. Ελευθερία Πάνου και η Αντιπρόεδρος κ.Λεμονιά Κεσούλη, ο Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, κ. Γιάννης Μετόκης, οι τέως Δ/ντες ΔΔΕ κ Ν. Καιτατζής και κ. Αν. Παπαδόπουλος,. καθώς  και Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ .επιστημονικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας
Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τους ξεχωριστούς συναδέλφους  φιλολόγους  και φίλους του Συνδέσμου που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
Για το Δ.Σ

     Σύλια Ζέττα                                                                 Δώρα Μπαγανά

     Πρόεδρος                                                                    Γεν.Γραμματέας

1 σχόλια:

ΕΝ ΣΕΡΡΑΙΣ on 5 Φεβρουαρίου 2017 στις 9:12 μ.μ. είπε...

H AΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΟ Α΄ΑΡΡΕΝΩΝ , ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template