Επιμορφωτικές δράσεις Συνδέσμου, Οκτώβριος - Νοέμβριος 2017


Ολοκληρώθηκαν την 1η Δεκεμβρίου 2017 οι επιμορφωτικές δράσεις που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν.Σερρών σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων, κ.Π.Τζιώκα και κ.Ιω.Κιορίδη, από την αρχή του σχολικού έτους 2017-18.
Τα επιμορφωτικά σεμινάρια, εγκεκριμένα από την Π.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας, ήταν:



1. Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Διδακτικές προτάσεις αξιοποίησης του ψηφιακού έργου Πολύτροπη Γλώσσα για το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας» σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Εισηγητές: Άβρα Αυδή, Γιούλη Αλεξίου, Τζένη Καραβίτη, Πανταζής Μητελούδης. (2/10/2017) Σέρρες, Πρώτο Γυμνάσιο Σερρών. 



2. Επιμορφωτικό σεμινάριο-εργαστήριο βιωματικής μάθησης με θέμα την "Αξιοποίηση της δραματοποίησης για τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο» Εισηγήτρια: Αύρα Αυδή, φιλόλογο και εκπαιδευτικό του Δράματος/θεάτρου, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο αρχαίο θέατρο (13/11/2017), Σέρρες, Πρώτο Γυμνάσιο Σερρών. 

3. Επιμορφωτική διημερίδα για τους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ02 με τίτλο: «Τα ρητορικά αγωνίσματα στην παιδαγωγική πράξη» Εισηγήτρια: Φωτεινή Εγγλέζου, Δρ. Διδακτικής της Γλώσσας και Ρητορικής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), ΠΕ 02, Δ/ντρια σε σχολείο της Δ.Δ.Ε. Δ’ Αθήνας. (30/11/2017 και 1/12/2017) 2ο ΓΕΛ Σερρών 

(Οι φωτογραφίες από την τρίτη επιμόρφωση, όπου παρακολουθήσαμε και την ομάδα των μαθητών-μαθητριών του 2ου ΓΕΛ που βραβεύτηκε το 2017 σε Αγώνες Αντιλογίας.)




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template