Βιωματικό εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, από τις 16.30 ως τις 20.30, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τη φιλόλογο και συγγραφέα Δήμητρα Μήττα, σε ένα πολύ ενδιαφέρον βιωματικό εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής με θέμα

«Ο Άμλετ στον καθρέφτη: κριτική, αυτοκριτική, επίκριση»

στη μικρή αίθουσα του θεάτρου. Στη δράση συμμετείχαν 30 γυναίκες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ΠΕ01, 02, 03, 05, 06, 11 και 12.

Στο πρώτο μέρος, η εισηγήτρια επιχείρησε μέσα από τον Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα να ερμηνεύσει τη δυσκολία μετατόπισης του ατόμου από τους οικείους του χώρους. Στο βιωματικό μέρος του εργαστηρίου μέσω κινητικών ασκήσεων και με τη συνοδεία μουσικής οι συμμετέχουσες μπόρεσαν να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, όπως ο Άμλετ στο ομώνυμο θεατρικό έργο.
Η δράση ενθουσίασε όσες συμμετείχαν και η εισηγήτρια δεσμεύτηκε να ανανεώσει σύντομα το ραντεβού της με το ΣΦΝΣ για μια ακόμη συνάντηση θεάτρου και ζωής. Ο ΣΦΝΣ ευχαριστεί θερμά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών για τη συνεργασία και συνεχίζει τη δράση του με ανάλογες πολιτιστικές διοργανώσεις.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template