"Γραφή καραντινάτη": συλλογή πεζογραφημάτων για την πανδημία covid-19


Το Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών με ιδιαίτερη συγκίνηση παρουσιάζει στο κοινό την τελευταία εκδοτική του δραστηριότητα, αποστέλλοντας σε κάθε σχολική μονάδα της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Σερρών τη συλλογή πεζογραφημάτων «Γραφή Καραντινάτη», που, όπως ο τίτλος δηλώνει, είναι εμπνευσμένη από την εμπειρία της πρόσφατης πανδημίας και αποτελεί τη λογοτεχνική προβολή της πρωτόγνωρης εμπειρίας εγκλεισμού και ανατροπής όλων των δεδομένων της ζωής μας.

Οι εκπαιδευτικοί βίωσαν τραυματικά το κλείσιμο των σχολείων και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που αντικατέστησε το ζωηρό βλέμμα των μαθητών τους με τον μαύρο καθρέφτη του υπολογιστή. Η μοναδικότητα της κατάστασης, που συγκλονίζει ακόμα την ανθρωπότητα, και η ένταση των βιωμάτων που προκάλεσε, αποτυπώθηκαν μυθοπλαστικά στα 14 κείμενα της συλλογής. Η τέχνη της αφήγησης, με το καθησυχαστικά γνώριμο υλικό των λέξεων, ζητά μέσα στη συγκυρία του πάνδημου πανικού να διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα, όπου βρίσκουν καταφύγιο η πληγωμένη αλαζονεία του σύγχρονου ανθρώπου αλλά και η συνείδηση της θνητότητάς του.

Στόχοι της παρούσης έκδοσης και προσφοράς είναι να αναδειχτούν η ευαισθησία πρόσληψης, η αφηγηματική και συγγραφική ικανότητα των Σερραίων εκπαιδευτικών και να αποτυπωθεί η νέα πραγματικότητα ως πνευματικό και ιστορικό γεγονός.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους Φωτεινή Βασιλειάδου, Σύλια Ζέττα, Διονυσία Ζήκα, Ελένη Κατσαρίδου, Φανή Κεχαγιά, Ισιδώρα Μάλαμα, Λευτέρη Μαυρόπουλο, Ευστρατία Μήτσιου, Θάλεια Σάββα, Ευαγγελία Σκέμπερη, Σούζη Σπυριάδου, Ζαχαρούλα Τζίνη, Σοφία Τσιφλίδου και Ειρήνη Χατζοπούλου, που με τη δημιουργική συμβολή και τη πρόθυμη συνδρομή τους, του προσέφεραν την πιο πηγαία οδό επικοινωνίας με το κοινό. Επίσης, ευχαριστεί την κ. Ισιδώρα Μάλαμα, Γ. Γραμματέα του Δ. Σ., για την επιμέλεια της έκδοσης και το κοινό των εκπαιδευτικών που αγκαλιάζει, για μια ακόμα φορά, την εκδοτική του δράση. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template