Παρουσίαση του εκδοτικού έργου του Συνδέσμου


 Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, στις 7:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών παρουσιάστηκε το εκδοτικό έργο του Συνδέσμου. 

Ο ΣΦΝΣ αντιμετώπισε δημιουργικά τους περιοριστικούς όρους της πανδημίας του covid-19 και προσανατόλισε τη δράση του στην εκδοτική παρουσία. Έτσι, παρά τις κοινωνικές αντιξοότητες και τον οικονομικό περιορισμό, πέτυχε τριπλή εκδοτική παρουσία από το 2021 και εξής. 

Πιο συγκεκριμένα και με χρονολογική σειρά: 

1. Τον Απρίλιο του 2021 εξέδωσε τη συλλογή 14 πεζογραφημάτων «Γραφή Καραντινάτη», που, όπως ο τίτλος δηλώνει, είναι εμπνευσμένη από την εμπειρία της πανδημίας και αποτελεί τη λογοτεχνική προβολή της πρωτόγνωρης εμπειρίας εγκλεισμού και ανατροπής όλων των δεδομένων της ζωής μας. 

Η παρουσίαση της συλλογής έγινε από την κ. Ειρήνη Χατζοπούλου, εκπαιδευτικό και διδάκτορα Νεοελληνικής Φιλολογίας του τμ. Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ. 

2. Τον Φεβρουάριο του 2022 παρέδωσε στους φιλολόγους και στο φιλομαθές κοινό της πόλης τον 9 ο τόμο (2017-2021) της επιστημονικής Περιοδικής Έκδοσής του, «Σίρις», με 9 άρθρα, 2βιβλιοκρισίες και μία παρουσίαση συνεδρίου. 

Η παρουσίαση του Σίρις έγινε από τον κ. Ιωάννη Κιορίδη, Διδάκτορα Ισπανικής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ, μέλος ΣΕΠ στο ΕΑΠ, πρώην Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του περιοδικού. 

3. Το εκδοτικό παρόν δόθηκε για τρίτη φορά με την κατάθεση 4 αυθεντικών μαρτυριών των «πέτρινων χρόνων» της Μικρασιατικής Καταστροφής με τίτλο «Την πατρίδα μ’ έχασα». 

Τις μαρτυρικές καταθέσεις παρουσίασε ο κ. Απόστολος Μπάτης, εκπαιδευτικός και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου.











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template