Ημερίδα ανάδειξης του έργου των φιλολόγων (2017-18)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουνίου 2018 στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών παρουσιάστηκε το έργο των φιλολόγων της σχολικής χρονιάς 2017-18.
      Ο Σύνδεσμος, συνεργαζόμενος με τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων, υποστηρίζει το φιλολογικό έργο και συνεχίζει την προβολή του με ημερίδες, που εδραιωμένες στη συνείδηση των συναδέλφων έχουν καθιερωθεί θεσμικά. Εφέτος όμως εξαιτίας των στενών χρονικών περιθωρίων αξιοποιήθηκε μόνο η φόρμα που είχε αποστείλει ο Σύνδεσμος στα σχολεία, γι αυτό και παρουσιάστηκε τελικά ένα μέρος από το σημαντικό φιλολογικό έργο. Οι τελικές παρουσιάσεις ήταν:


1.       Μεγαλομύστακα Χριστίνα, ΣΔΕ Σερρών, Δημιουργική Γραφή, τα μολύβια της ψυχής
2.       Ζέττα Βασιλική- Ζαφειροπούλου Σοφία, 3ο Γυμνάσιο Σερρών: 1) «Όμιλος Ρητορικής». (Αναπτύσσω τις επικοινωνιακές δεξιότητες-βελτιώνω τον προφορικό μου λόγο Μιλώ-Συνομιλώ- Επιχειρηματολογώ -Πείθω) 2)«Όψεις του κόσμου μέσα από τη λογοτεχνία : πόλεμος και προσφυγιά». Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής
 
3Μπακάλη Ουρανία, Γυμνάσιο Αγίου Πνεύματος, 1) «Αντικείμενα καθημερινής χρήσης των αρχαίων - Τα γνωρίζουμε στην τάξη μας , τα ανακαλύπτουμε στο μουσείο μας , τα φτιάχνουμε στο κεραμικό εργαστήρι», 2) «Πώς θυμόμαστε την ελληνική επανάσταση του 1821 – Ας γίνουμε εμείς οι ερευνητές!»

4.      
Χαρτίου Γεωργία, ΓΕΛ Ν. Σκοπού: «Ταξίδια Αυτοσυνειδησίας: «Συγχώρεση – Ένας δρόμος λιγότερο ταξιδεμένος»
5.       Μερεμετίδου Μαρία, Ειδικό ΕΠΑ.Γ-ΕΠΑ.Λ: Εμείς και οι άλλοι-ρατσισμός στο σχολείο-κανόνες σχολικής συμπεριφοράς.
6.       Αναστασιλάκη Παναγιώτα-Σπυριάδου Σουζάνα, Γυμνάσιο Στρυμονικού και Δράκου Θεοδώρα, Γυμνάσιο Νιγρίτας: 2οι Μαθητικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας για μαθητές/τριες Γυμνασίων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου».

     Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων Σερρών, κ.Πηνελόπη Τζιώκα και κ.Γιάννη Κιορίδη για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και τη μέριμνα με την οποία την περιέβαλαν, και το Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Σερρών, κ.Νίκο Δημούδη, για τη φιλοξενία και την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης. Τέλος ευχαριστεί τους συναδέλφους, εισηγητές και κοινό, που παρά την κούραση και την εγγύτητα των διακοπών αφιέρωσαν κόπο και χρόνο για το σημαντικό αυτό σκοπό.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                           Η Γ. Γραμματέας
                                           Θεοδώρα Μπαγανά                      Ισιδώρα Μάλαμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template