Οι φιλόλογοι Σερρών υποδέχτηκαν τον καθηγητή Φάνη Ι. Κακριδή



Ο σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών εγκαινιάζοντας τη σχολική χρονιά 2012-2013, σε συνεργασία με τη Δημόσια κεντρική Βιβλιοθήκη διοργάνωσε ακόμα μία εξαιρετική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δ.Κ.Β.



Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  κ. Φάνης Ι. Κακριδής, ο οποίος συνεπήρε το πολυπληθές κοινό με την αμεσότητα και την οξυδέρκεια του λόγου του, αναπτύσσοντας το επίκαιρο και ταυτόχρονα διαχρονικό θέμα της διαφθοράς  και των καταχραστών του δημόσιου πλούτου.

Ξεκινώντας από τη χαρακτηριστική φράση του Θουκυδίδη «ήσσονες χρημάτων» ο κ. Κακριδής ανέπτυξε το θέμα της διαφθοράς και της δωροληψίας από τους «ασκούντες» δημόσια εξουσία.  Με αναφορές σε επιλεγμένα αποσπάσματα κειμένων  από τη σύνολο της ελληνικής γραμματείας ο σπουδαίος ακαδημαϊκός κατέδειξε την αδιάλειπτη παρουσία του φαινομένου στη δημόσια διοίκηση εντυπωσιάζοντας το ακροατήριό του.

Από την αρχή της ομιλίας του ο κ. Κακριδής εξέφρασε τη χαρά του για την πρόσκληση του συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών την οποία και αποδέχτηκε, καθώς στενοί συναισθηματικοί και φιλικοί δεσμοί συνδέουν, όπως ο ίδιος αποκάλυψε,  την οικογένειά του με την πόλη των Σερρών.
Ιδιαίτερη συγκινητική υπήρξε η αναφορά του στον αείμνηστο Σερραίο καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριο Χόνδρο, προσωπικό φίλο του πατέρα του Ιωάννη Κακριδή, ο οποίος «μπαινόβγαινε», όπως ο ίδιος επισήμανε στο σπίτι τους και διακρίθηκε για την αντιστασιακή του δράση  τον καιρό της ιταλικής κατοχής.
Για 40 λεπτά ο εξαίρετος ομιλητής καθήλωσε το κοινό του με το διδακτικό και ταυτόχρονα γλαφυρό  ύφος του λόγου του καλώντας όλους σε ένα «μάθημα» συνειδητότητας  και ευθύνης για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.

Στο τέλος της ομιλίας ο καθηγητής Φάνης Ι. Κακριδής αποδέχτηκε την πρόταση της προέδρου του Συνδέσμου κα Σύλια Ζέττα και δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό συμμετέχοντας γενναιόδωρα σε ένα γόνιμο διάλογο σχετικά με τη σύγχρονη εκδοχή του φαινομένου της πολιτικής διαφθοράς  και την αδήριτη ανάγκη αντιμετώπισής του.
Η πρόεδρος του Συνδέσμου προσφέρει στον κ. Κακριδή αντίτυπα των περιοδικών εκδόσεων του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν.Σερρών
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Αγγελίδης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Σοφία Μπιτζίδου, η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σερρών, Ελευθερία Πάνου, εκπρόσωποι της  τοπικής αυτοδιοίκησης, διευθυντές σχολείων και πλήθος συναδέλφων, φιλολόγων και μη.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template