Νέα ημερομηνία και αναμορφωμένο πρόγραμμα εκδρομής Συνδέσμου Φιλολόγων Σερρών


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν.Σερρών θα πραγματοποιήσει την εκδρομή του στην Τροία -Αιβαλί- Πέργαμο- Έφεσο και Σμύρνη σε νέα ημερομηνία στις 26-29 Αυγούστου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα. 

 ΑΙΒΑΛΙ – ΣΜΥΡΝΗ
26 – 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΤΡΟΙΑ - ΑΪΒΑΛΙ Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Καβάλα, Αλεξανδρούπολη. Διέλευση συνόρων με στάση στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών DUTY FREE και είσοδος στην Τουρκία. Διέλευση από Κεσσάνη, Καλλίπολη, διάβαση του « Αιγός Ποταμοί», της Αρχαίας Σηστού και άφιξη στη Μάδυτο (Εσέαμπατ) από όπου θα πάρουμε το καράβι για Δαρδανέλια (Τσανάκαλε). Αποβίβαση και ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Ομηρική Τροία. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη που χαλάστηκε 9 φορές. Ζήστε το ΕΠΟΣ της Ιλιάδας «μεταφορικά» ανάμεσα σε Ήρωες όπως ο Αχιλλέας, ο Έκτορας, ο Αίαντας, ο Πρίαμος, ο Αγαμέμνονας, ο Πάρης, ο Οδυσσέας, ο Ρήσος, ο Μενέλαος κ.α. Αναχώρηση για το Αϊβαλί (Κυδωνίες), άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ημέρα: ΑΪΒΑΛΙ - ΕΦΕΣΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για να  κατευθυνθούμε νότια στην καρδιά της αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούμε την αρχαία Έφεσο. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, τη Δημόσια Αγορά, το Νύμφαιο, τη Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο . Στη συνέχεια μετάβαση στην Σμύρνη Επιστροφή στη Σμύρνη και περιήγηση της πόλης όπου θα δούμε το Διοικητήριο με το γραφικό ρολόι του, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την ιστορική προκυμαία της. Δείπνο . Διανυκτέρευση .Χρόνος ελεύθερος για αγορές και γεύμα εξ ιδίων. Αναχώρηση για επιστροφή στο Αϊβαλί, άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
3η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ
Πρόγευμα και περιήγηση με το λεωφορείο στην ιστορική συνοικία, το Παλιό Κορδελιό, τη νέα παραθαλάσσια διαδρομή, τα αρχοντικά σπίτια των Ελλήνων, τα προξενεία και τέλος στην ιστορική προκυμαία που αναχώρησε για τον ελλαδικό χώρο ο Ελληνισμός. Συνεχίζουμε για ξενάγηση στην περίφημη αρχαία Πέργαμο, στο αρχαιολογικό μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιού. Έπειτα μετάβαση στα Μοσχονήσια στη νότια είσοδο του Αδραμυττηνού κόλπου, έναντι της νήσου Λέσβου, όπου θα επισκεφθούμε το ναό των Ταξιαρχών. Πρόκειται για τις αρχαίες «Εκατόνησους» ή «Ασκανίους νήσοι».Μεταβαση στο Τσανακαλε , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  , δείπνο . Διανυκτερευση .
 4η ημέρα: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
 Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Τσανάκαλε. Διάπλους Ελλησπόντου με το καράβι για την Ευρωπαϊκή ακτή. Άφιξη στην πανέμορφη Καλλίπολη (γενέτειρα της Εθνικής μας τραγουδίστριας Σοφίας Βέμπο). Συνεχίζουμε τον δρόμο της επιστροφής, περνάμε τα σύνορα και φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ 190 €
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 250 €
CINAR HOTEL 4* ΑΙΒΑΛΙ
ANEMON FUAR 4* - ΣΜΥΡΝΗ KOLIN HOTEL 5* ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ
Περιλαμβάνονται: 1. Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία 2. Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας 3. Ημιδιατροφή, 4. Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής 5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου 6. Τοπικό ξεναγό 7. Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΟΙΑ  20 ΛΙΡΕΣ 7,5 €
ΠΕΡΓΑΜΟ 20 ΛΙΡΕΣ 7,5 €
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΦΕΣΣΟΥ 35 ΛΙΡΕΣ 12,5 € 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template