Παρουσίαση της πρώτης ποιητικής Συλλογής της Σοφίας Γιοβάνογλου


Εσείς
στα πόδια μου
το κρίνο των αγρών
Εγώ
η σκάλα σας
στη χώρα των θαυμάτων.
Κρίνο τς κοιλάδας
Convallaria majalis Ladder-to-heavenΜέσα σε ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, γεμάτη συγγενείς, φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, έγινε η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής ΦΥΤΟΛΟΓΙΟΝ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟΝ ή  FLORA NOCTURNA της Σερραίας Σοφίας Γιοβάνογλου που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών (Σ.Φ.Σ), σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης και το Βιβλιοπωλείο Public, την περασμένη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016. 
Στον φυσικό χώρο του βιβλίου, στη φιλόξενη γωνιά του βιβλιοπωλείου Public, την εκδήλωση προλόγισε ο Ζήσης Μητλιάγκας, φιλόλογος και ‘δάσκαλος’ τόσο της κ.Γιοβάνογλου όσο και της κ.Σκέμπερη, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο της ποίησης στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.  
Ακολούθησε η κεντρική παρουσίαση της συλλογής από την κ.Λίλα Σκέμπερη, φιλόλογο του Μουσικού Σχολείου Σερρών, Οργανωτική Γραμματέα του Σ.Φ.Σ., η οποία με χαρακτηριστική εμβρίθεια και ευστοχία μύησε τους ακροατές στον γοητευτικό κόσμο του Νυκτερινού Φυτολογίου με μεγάλη επιτυχία, όπως φάνηκε από τις θετικές αντιδράσεις του κοινού. «Πρόκειται για μια καινοφανή, ιδιότυπη,  λυρική, ποιητική φωνή με σαφές θηλυκό πρόσημο και ξεκάθαρη ερωτική στόχευση. Η  πρωτοτυπία της συλλογής έγκειται κατά πολύ στην ιδιοφυή σύλληψη της ποιήτριας να εκφράσει καθαρά ερωτικές διαθέσεις μέσω της φυτολογίας, της ονοματοθεσίας της, του λεκτικού της αλλά και της συμπεριφοράς των φυτών», […] «Ο ρυθμός είναι ιδιαίτερος, η αρχιτεκτονική τόσο λιτή μα και τόσο περίτεχνη», ανέφερε μεταξύ άλλων η Λίλα Σκέμπερη. 
                   


Τέλος, ο δικηγόρος κ.Νίκος Φαλαγκάρας πρόσθεσε τη δική του πινελιά και ερμηνεία ως ανθρώπου των γραμμάτων και της ποιητικής τέχνης,   «εκπροσωπώντας τη νομική πλευρά της ποιήτριας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η ίδια. 
Ο Σ.Φ.Σ. ευχαριστεί τους συντελεστές της εκδήλωσης, το κοινό καθώς και το βιβλιοπωλείο Public για τη συνεργασία και ευελπιστεί σε ανάλογη συνέχεια.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ
Σύλια Ζέττα                         Δώρα Μπαγανά

Πρόεδρος                              Γ. Γραμματέας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template