Διασχολικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίων Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κ.Μακεδονίας





Οι Διασχολικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με τίτλο: «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου»,  διοργανώθηκαν με απόλυτη επιτυχία  για πρώτη χρονιά την Τετάρτη 29 Μαρτίου από τις 10 πμ  στο φιλόξενο χώρο του 3ου Γυμνασίου Σερρών, το οποίο υποδέχτηκε τις ομάδες των Γυμνασίων της ΔΔΕ Σερρών, και ανέλαβε τη διοργάνωση με την υποστήριξη του Συνδέσμου Φιλολόγων Σερρών.
Η Νικήτρια Ομάδα του Γυμνασίου Νιγρίτας με τους διοργανωτές της β΄Φάσης των Αγώνων τους διασχολικούς αγώνες


Η κριτική επιτροπή κατά τη διάρκεια επεξεργασίας των αποτελεσμάτων


Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Σερρών κ.Τζιώκα και κ. Κιορίδης

Η κ.Αλεξάνδρα Μπαίρα

Ο κ.Ζήσης Μητλιάγκας





Οι Αγώνες αυτοί  είναι εγκεκριμένοι από το Υ.Π.Ε.Θ  και διοργανώνονται  από τον Σύλλογο Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ»  και τους  Σχολικούς /Σχολικές Συμβούλους Φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι ομάδες των Γυμνασίων της ΔΔΕ διαγωνίστηκαν αρχικά σε γραπτή δοκιμασία από την οποία προέκυψαν μετά από κρίση οι δύο καλύτερες ομάδες που διαγωνίστηκαν στη συνέχεια μεταξύ τους σε προφορικό επίπεδο.
Στην τελική φάση της προφορικής δοκιμασίας πέρασαν και διαγωνίστηκαν οι ομάδες του 3ου Γυμνασίου Σερρών  και του Γυμνασίου Νιγρίτας.
Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα οι δυο ομάδες ισοψήφισαν και προχώρησαν σε παράταση με ερώτηση «νοκ-άουτ», όπου και προέκυψε ως νικήτρια η ομάδα του Γυμνασίου Νιγρίτας, η οποία θα εκπροσωπήσει τη ΔΔΕ Σερρών στους τελικούς περιφερειακούς αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας  στις 14/5/17 στο ιστορικό κτίριο της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ. 
Η φιλόλογος του 2ου ΓΕΛ Σερρών κ.Αρετή Χρήτη μια από τις υπεύθυνες καθηγήτριες για τοην ομάδα ρητορικού λόγου  μίλησε στους μαθητές για την αξία της συμμετοχής σε αυτές τις δράσεις


Οι δυο ομάδες του 3ου Γυμνασίου Σερρών και του Γυμνασίου Νιγρίτας διαγωνίζονται σε προφορικό επίπεδο
Εξέχουσα στιγμή της διοργάνωσης υπήρξε η προσομοίωση των αγώνων ρητορικού λόγου από τους μαθητές και τις μαθήτριες της νικήτριας ομάδας του 2ου ΓΕΛ Σερρών που μαζί με τις φιλολόγους τους και τον Δ/ντή κ. Γιαν.Πρωτόπαππα ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Συνδέσμου Φιλολόγων και στην Πρόσκληση του 3ου Γυμνασίου Σερρών  και μετέφεραν τη συναρπαστική τους εμπειρία στους νεώτερους μαθητές των Γυμνασίων για να τους παροτρύνουν να συμμετέχουν και οι ίδιοι στο μέλλον σε παρόμοιες δοκιμασίες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η καταξιωμένη φιλόλογος κ.Αλεξάνδρα Μπαίρα, η οποία υπήρξε μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου, τότε Γυμνάσιο Θηλέων, και με πηγιαία συγκίνηση καθήλωσε τους μαθητές με το λόγο της, ο φιλόλογος και ιδρυτής των μαθημάτων κλασσικής Παιδείας, τέως δήμαρχος Σερρών κ. Ζήσης Μητλιάγκας,  ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε τη σημασία ανάδειξης της αξίας της γλώσσας μας και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Σερρών κ. Κων. Τενεκετζής, ο οποίος και επέδωσε τους επαίνους και τα δώρα που προσέφερε το ΔΣ του Συνδέσμου Φιλολόγων στη νικήτρια ομάδα τόσο του 2ου ΓΕΛ Σερρών όσο και του Γυμνασίου Νιγρίτας Σερρών. Στους μαθητές και τις μαθήτριες των ομάδων που πρώτευσαν το ΔΣ του Συνδέσμου Φιλολόγων δώρισε από ένα λεξικό, ενώ σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής.
Η συμβολή των σχολικών συμβούλων φιλολόγων Σερρών κ. Πηνελόπης Τζιώκα και Γιάννη Κιορίδη υπήρξε καθοριστική και πολύτιμη τόσο στη σύλληψη όσο και στην οργάνωση των Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας για πρώτη φορά στην πόλη των Σερρών και για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε την γόνιμη συνεργασία των δυο φορέων για την προώθηση των κοινών στόχων για την διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων και την ανάδειξη του έργου των φιλολόγων και τους ευχαριστούμε θερμά.
Το ΔΣ του Συνδέσμου Φιλολόγων Σερρών ευχαριστεί θερμά επίσης τις συναδέλφισσες και ενεργά μέλη του Συνδέσμου κ.Τάνια Ζουρνατζή, κ.Λία Τερζούδη και κ.Αρετή Χρήτη που αποδέχτηκαν με τόση προθυμία να παρουσιάσουν με τους μαθητές και τις μαθήτριες τους την προσομοίωση του ρητορικού λόγου και στήριξαν την εκδήλωση-αφιερωμένη στη γλώσσα! Ευχαριστίες και ειλικρινή συγχαρητήρια στις άοκνες συναδέλφισσες κ.Ρούλα Δράκου και κ.Ευαγγελία Θανασούδα υπεύθυνες για την ομάδα του Γυμνασίου Νιγρίτας και την κ.Γιώτα Πάνου και κ.Φωτεινή Τσιχαράπα, υπεύθυνες για την ομάδα του Γυμνασίου Δημητριτσίου και τέλος τη συναδέλφισσα κ.Σοφία Ζαφειροπούλου που μαζί με την Πρόεδρο του ΔΣ κ.Ζέττα Βασιλική ανέλαβε την ευθύνη της Ομάδας του 3ου Γυμνασίου. 


Ο Διευθυντής ΔΔΕ Σερρών κ.Κων.Τενεκετζής χαιρετίζει την εκδήλωση

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τη διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Σερρών κα. Χρυσάνθη Αραπάκη, η οποία στήριξε το όραμα της διοργάνωσης των σχολικών αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας με τη φιλοξενία τους στο χώρο του σχολείου.

Η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Σερρών κ.Χρυσάνθη Αραπάκη


Η Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Σερρών που τερμάτισε 2η  χάνοντας στην παράταση μετά από ερώτηση "νοκ άουτ"
Το ΔΣ του Συνδέσμου φιλολόγων Σερρών με την ουσιαστική  υποστήριξη  που προσέφερε στην υλοποίηση της διοργάνωσης των πρώτων Διασχολικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας ευελπιστεί την επόμενη σχολική χρονιά συνάδελφοι-φιλόλογοι σε όλα τα Γυμνάσια να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε περισσότεροι μαθητές να εμπλακούν στη δημιουργική διαδικασία που πρώτιστο στόχο έχει να αγαπήσουν οι μαθητές τη γλώσσα μας, γιατί  «η γλώσσα είναι...ο κόσμος μας!!!»

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ
Σύλια Ζέττα                                  Δώρα Μπαγανά
Πρόεδρος                                         Γεν. Γραμματέας


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template