Καλή σχολική χρονιά από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Σερρών


Αγαπητοί συνάδελφοι,

στην ανατολή της νέας σχολικής χρονιάς που χαράζει, το Δ.Σ του Συνδέσμου φιλολόγων ν. Σερρών εύχεται στα μέλη του και σε όλους τους συναδέλφους φιλολόγους και μη, το φως της  ανθρωπιστικής παιδείας να διαλύσει τα σύννεφα της ανασφάλειας και της απογοήτευσης στον ορίζοντα της εκπαιδευτικής μας πραγματικότητας.
Οι φιλόλογοι βρίσκονται και πάλι μπροστά σε «θρυλούμενες» αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στα προγράμματα σπουδών για το Λύκειο, χωρίς να έχει αποτιμηθεί και αξιολογηθεί η εφαρμογή των αλλαγών στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο στη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους.
Με όπλα μας όμως την αγάπη για τη δημόσια εκπαίδευση, το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές μας και την έμπνευση, που αναβλύζει από τα φιλολογικά μαθήματα,  αγωνιζόμαστε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών με κριτική θέαση των σύγχρονων προβλημάτων και διάθεση δημιουργίας για ένα καλύτερο αύριο, καθώς γνωρίζουμε πως «χωρίς ελληνομάθεια δεν υπάρχει Παιδεία», όπως εύστοχα επισημαίνει  και ο σπουδαίος Ρώσος διανοητής Λέων Τολστόι.
Το Δ.Σ. του  Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Σερρών  εύχεται  σ΄ όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες  καλή δύναμη, υγεία και πάνω από όλα θετική και αγωνιστική  διάθεση για μια αποδοτική και δημιουργική σχολική χρονιά.
Για το Δ. Σ του Συνδέσμου

Η Πρόεδρος                                     Η Γεν. Γραμματέας

Σύλια Ζέττα                                     Δώρα Μπαγανά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template