Η πολύτροπη Γλώσσα στη Σερρες


Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Διδακτικές προτάσεις αξιοποίησης του ψηφιακού έργου Πολύτροπη Γλώσσα για το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας»,  διοργανώθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους Πηνελόπη Τζιώκα και Γιάννη Κιορίδη σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Σερρών, με στόχο την ενημέρωση των φιλολόγων των Σερρών στις δυνατότητες του σημαντικού ψηφιακού αποθετηρίου που δημιουργήθηκε από ομάδα αξιόλογων συναδέλφων οι οποίοι εργάστηκαν εθελοντικά για την υλοποίησή του.

Η ημερίδα  πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 11:30-14:00 στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών και την παρακολούθησε πλήθος φιλόλογων.

Προσθήκη λεζάντας
 Πρόγραμμα της ημερίδας 
11:30-12:45. Τα εργαλεία του Κ.Ε.Γ. για τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Εισαγωγή και πλοήγηση στην ιστοσελίδα. Γλωσσική διδασκαλία και τέχνη - Διδακτικά παραδείγματα 
12:45-13:40. Διδακτικές προτάσεις 
13:45-14:00. Συζήτηση Εισηγητές: Άβρα Αυδή, Γιούλη Αλεξίου, Τζένη Καραβίτη, Πανταζής Μητελούδης Οι φιλόλογοι Κωνσταντίνος Θεοχαρίδης και Γεωργία Τανούλη θα παρουσιάσουν παραδείγματα αξιολόγησης με υλικό από την Πολύτροπη Γλώσσα Η ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΓΛΩΣΣΑ (http://politropi.greek-language.gr) είναι ένα ψηφιακό έργο για τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, ενταγμένο στην «ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. 
Η ιστοσελίδα, προσφέροντας καινούριο υποστηρικτικό υλικό για τη γλωσσική διδασκαλία στο λύκειο, διευρύνει και εμπλουτίζει τα εγχειρίδια «Έκφραση-Έκθεση». 
Το έργο εκπονήθηκε από την Ομάδα Δημιουργικής Έκφρασης, που αποτελείται από τους φιλολόγους: Κούλα Αδαλόγλου, Γιούλη Αλεξίου, Γιώργο Αποστολίδη, Άβρα Αυδή, Τζένη Καραβίτη, Ελένη Λόππα, Πανταζή Μητελούδη και Φωτεινή Φλώρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template