Συλλογικό έργο "Ο Αριστοτέλης... πάει σχολείο"



Συγχαρητήρια-ευχαριστήρια επιστολή

   Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Σερρών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι ολοκληρώθηκε η έκδοση του υποστηρικτικού υλικού με τίτλο «Ο Αριστοτέλης… πάει  σχολείο», που αποσκοπεί στη γνωριμία των  μαθητών κάθε βαθμίδας της εκπαίδευσης με την πολυδιάστατη προσωπικότητα του Έλληνα φιλοσόφου. Μέσα από 46 προτεινόμενες δραστηριότητες, που αξιοποιούν θεματικά ένα πλήθος μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος, οι μαθητές μυούνται με απλό και παιγνιώδη τρόπο στο έργο του Σταγειρίτη φιλόσοφου, του θεμελιωτή των περισσότερων βασικών επιστημών που συνέχουν, ερμηνεύουν και εξελίσσουν τον κόσμο. Με την ολοκλήρωση αυτού του πονήματος οι εκπαιδευτικοί έχουν στα χέρια τους ένα εργαλείο, με το οποίο μπορούν να ταξιδέψουν εύκολα τους μαθητές τους στα βάθη της αριστοτελικής σκέψης.

  Από τη μεριά μας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Σερρών ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) για την τιμητική πρόταση συνεργασίας και συγχαίρουμε τους συντονιστές του όλου εγχειρήματος, τον κ. Ξενοφώντα Παπασταμόπουλο (Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών) τον κ. Ιωάννη Πούλιο (Υπεύθυνο Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών) και την κ. Σύλια Ζέττα (Πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Σερρών). Εκφράζουμε, επίσης, τις ευχαριστίες μας στην κ. Κατερίνα Εμμανουηλίδου, εκπρόσωπο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, υπό την αιγίδα της οποίας υλοποιήθηκε το όλο εγχείρημα. Ταυτόχρονα, συγχαίρουμε το προηγούμενο ΔΣ του Συνδέσμου για τις ενέργειες με τις οποίες συνέβαλε στην παρούσα έκδοση.
    Ιδιαίτερη έκφραση ευχαριστιών και συγχαρητηρίων οφείλουμε στους επιστημονικούς συμβούλους της έκδοσης, κα Τερέζα Πεντζοπούλου-Βαλαλά, Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ. και Αντεπιστέλλον Μέλος της  Ακαδημίας Αθηνών και κ. Ιάκωβο Μιχαηλίδη, Επίκουρο Καθηγητή Α.Π.Θ.
   Τέλος, ο ΣΦΝΣ αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί την ομάδα των εκπαιδευτικών, που με μεράκι και ενθουσιασμό συνέγραψε πρωτότυπα  σχέδια εργασίας προσαρμόζοντάς τα στην εκάστοτε  ηλικία των μαθητών και καλώντας τους να δραστηριοποιηθούν μέσα από σύγχρονες τεχνικές διδασκαλίας και μέσα από τη χρήση εποπτικών μέσων. Αναλυτικότερα, θερμά συγχαρητήρια οφείλουμε στους παρακάτω εκπαιδευτικούς: Αγραφιώτου Ελπίδα, Αλεξανδρίδη Νίκο, Αραμπατζή Δημήτριο, Γαϊτάνη Ελένη, Γεωργιάδη Ευστράτιο, Γεωργιάδου Ειρήνη, Γκένιο Ανδρέα, Ζερβάκη Μαρία, Ζέττα Βασιλική, Λιούσα Αποστολίνα, Μάλαμα Ισιδώρα, Μπαγανά Θεοδώρα, Μπαντέ Αθανάσιο, Μπουγιάλα Ζωή, Πούλιο Ιωάννη, Τζιντζή Θεοδώρα, Τρέντσιου Σταυρούλα και Ψυρρούκα Βασιλική.
     Κλείνοντας, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι πρωτοβουλίες σαν κι αυτή, που βασίζονται στην εργατικότητα, την καλή πρόθεση και το όραμα για την ελληνική εκπαίδευση, αναδεικνύουν τη δύναμη της συνεργασίας και τη δυνατότητά της να υπερβαίνει προσκόμματα που η σύγχρονη εποχή επιμένει να ανεγείρει. Ο ΣΦΝΣ δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ανάλογη πρόταση αξιοποιώντας το αξιόλογο δυναμικό του. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!


      Η Πρόεδρος                                                Η Γεν. Γραμματέας
Θεοδώρα Μπαγανά                                             Ισιδώρα Μάλαμα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template