Αφιέρωμα στην Ποίηση, 11 Μαρτίου 2018



Δελτίο Τύπου
     Το καθιερωμένο ετήσιο αφιέρωμα στην Ημέρα της Ποίησης διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Σερρών και το τμήμα Πολιτισμού,Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν.Σερρών (ΣΦΝΣ) και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών προσκαλώντας τη βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2016 κ.Σοφία Κολοτούρου, γιατρό, συγγραφέα και ποιήτρια, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, 11:00 π.μ. στο αμφιθέατρο «Γ.Καφταντζής» της Δ.Κ.Βιβλιοθήκης Σερρών.


  Τη βραβευμένη συλλογή «Η Τρίτη γενιά» παρουσίασε η φιλόλογος και Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΦΝΣ, κ.Δώρα Μπαγανά, η οποία εστίασε στον κοινωνικό προσανατολισμό και την ανθρώπινη διάστασή της, τη δραστικότητα της έκφρασης στο πλαίσιο της ποιητικής γενιάς του διαδικτύου, την επιστροφή στον παραδοσιακό στίχο, τη στέρεη γλωσσική και λογοτεχνική παιδεία της τιμώμενης ποιήτριας.


  Στη σύντομη αποστροφή της στο κοινό η κ.Σ.Κολοτούρου αναφέρθηκε στην υποδοχή του νέου ποιητικού ρεύματος, του Νεοφορμαλισμού, από το ελληνικό λογοτεχνικό κατεστημένο, ενώ ταυτόχρονα τονίστηκε η ακτιβιστική δράση της σε θέματα πρόσβασης των κωφών και βαρύκοων σε όλες τις σύγχρονες κοινωνικές δομές.





    
    
     Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη μαθητική χορωδία του 5ου Γυμνασίου Σερρών, την αποτελούμενη από εβδομήντα μαθητές και μαθήτριες, η οποία τραγούδησε μελοποιημένη ποίηση και ελαφρό τραγούδι υπό την καθοδήγηση της μουσικού, κ.Νίκης Στανίση, με τη συνοδεία πιάνου από τη μουσικό κ.Νατάσα Σιδηροπούλου.
     Εκ μέρους του Δήμου την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ.Βασίλης Τερζής, ο καθ’ ύλην Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος για τις αρμοδιότητες του τμήματος Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νέας Γενιάς. Τη συνολική παρουσίαση και εποπτεία του αφιερώματος είχε η φιλόλογος κ.Ελένη Κατσαρίδου, Αντιπρόεδρος του ΣΦΝΣ.
     Στην εκδήλωση παρέστησαν η βουλευτής Σερρών κ.Αφροδίτη Σταμπουλή, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Σερρών κ.Ιω.Μωυσιάδης, ο Πρόεδρος του Ε.Σ. της Δ.Κ.Βιβλιοθήκης Σερρών κ.Ιω.Καλόμοιρος, ο Διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Σερρών κ.Χ.Σαρηβασιλείου και αρκετός κόσμος.
     Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Σερρών υποστηρίζει την επετειακή απότιση φόρου τιμής στην τέχνη του ποιητικού λόγου, επειδή θεωρεί πως η ποίηση μπορεί να συνεισφέρει στην κατάκτηση της ποιότητας τόσο του ήθους όσο και της έκφρασης.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                            Η Γ.Γραμματέας

                                      Δώρα Μπαγανά                                     Ισιδώρα Μάλαμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template