Ημερήσια εκδρομή στην Πρώτη Σερρών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
   O Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 ημερήσια εκδρομή στην Πρώτη Σερρών.






   Συνάδελφοι και φίλοι του Συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ανοιξιάτικη φύση στη διαδρομή προς την Ιερά Μονή της Θείας Ανάληψης· να γνωρίσουν την τοπική αρχιτεκτονική μέσω της περιήγησης στους δρόμους του καλαίσθητα συντηρημένου χωριού και της επίσκεψης στην οικία της οικογένειας Καραμανλή· να επιβεβαιώσουν την ποιότητα του λαϊκού πολιτισμού στο  ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο της Βασιλικής Λαδιά· να τιμήσουν το Μνημείο Ηρώων και να μάθουν την ιστορία του Αγιάσματος του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου του τόπου.
    Η επίσκεψη επισφραγίστηκε τυπικά ελληνικά, με εστίαση μετά χορού, σε κεντρικό μαγαζί.
    Την εκδρομή συνδιοργάνωσαν και υποστήριξαν, όχι μόνο με την πρωτοβουλία και την παρουσία τους, αλλά και με τη γνησιότητα της αγάπης τους για το γενέθλιο τόπο οι Πρωταίοι αδελφοί Κοσλίδη, οι κ.κ.Δημοσθένης και Βασίλης, τους οποίους το Δ.Σ. του Συνδέσμου και το σύνολο των εκδρομέων ευχαριστούν θερμά.
    Επίσης, ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ορειβατικού Χιονοδρομικού Συλλόγου Πρώτης και εκδότη της εφημερίδας του, Τα νέα του Δήμου Πρώτης, κ.Νίκο Μπακάλη, για την ξενάγηση και τις πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές δράσεις.
    Η περιήγηση ξεπέρασε τις προσδοκίες των εκδρομέων, οι οποίες αποτυπώθηκαν στα θετικά τους σχόλια. Οι εκπαιδευτικοί μάλιστα πρόσθεσαν στο σύνολο των ημερήσιων προορισμών των σχολείων τους την αγαπημένη Πρώτη Σερρών!
Η Πρόεδρος, Δώρα Μπαγανά
Η Γ.Γραμματέας, Ισιδώρα Μάλαμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template