Δελτίο Τύπου - Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Δ.Καϊτατζή- Χουλιούμη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


   O Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών είχε την τιμή να συμπαρουσιάσει με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, τις εκδόσεις Μελάνι και το βιβλιοπωλείο «Σχολαρχείον», την Παρασκευή, 11 Μαΐου, στις 19.30, τη νέα ποιητική συλλογή της Δέσποινας Καϊτατζή-Χουλιούμη Λιγοστεύουν οι λέξεις.  


Για τα ποιήματα της συλλογής μίλησε η Σύμβουλος Φιλολόγων Ν Σερρών, κ.  Πηνελόπη Τζιώκα, η οποία αφορμούμενη από τον τίτλο της συλλογής επιχείρησε μια βαθιά φιλοσοφική προσέγγιση σχετικά με την εκφραστική δύναμη της γλώσσας και της σιωπής. Δεύτερη πήρε το λόγο η φιλόλογος και διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Σερρών, κ Χριστίνα Παπαδημητρίου, που επεσήμανε την ευρύτερη κοινωνικοπολιτική διάσταση των ποιημάτων της συλλογής και εξέφρασε την απορία της για τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνική ανησυχία μετουσιώνεται σε ποίηση. 

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει κάποια από τα ποιήματα μέσα από την εκφραστική ανάγνωση της Γενικής Γραμματέα του Συνδέσμου, κ. Ισιδώρας Μάλαμα, η οποία, στο τέλος, εκμαίευσε μέσα από μια ζεστή κουβέντα με την ποιήτρια ότι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα της ποίησης υπάρχει τελικά και είναι αυτό που ξεκλειδώνει κάθε τόσο τη δημιουργικότητά της και τη μεταστοιχειώνει σε στίχους. 
Την εκδήλωση απόλαυσε το κοινό στην πολύ ζεστή και  κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Πρόεδρος, Δώρα Μπαγανά                   
Η Γ.Γραμματέας, Ισιδώρα Μάλαμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template