Ένας διάλογος για τα Αρχαία ελληνικά και τις νέες τεχνολογίες


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Σερρών μαζί με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Δράμας και Λάρισας συμμετείχαν στις εργασίες της Ημερίδας του Διαλόγου για τα Αρχαία Ελληνικά και τις νέες τεχνολογίες του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Έβρου στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα.



Ο καθηγητής Γλωσσολογίας Δημ Κουτσογιάννης με την Πρόεδρο Φιλολόγων Έβρου Γιούλη Ζήκα

Ο φιλόλογος Στάθης Παπακωνσταντίνου από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Σερρών

Ο φιλόλογος Βασίλης Συμεωνίδης από Το σύνδεσμο φιλολόγωνΔράμας

Η Πρόεδρος Φιλολόγων Έβρου 
Ο Τάσος Μάτος συντονιστής της Ομάδας Αρχαίων Ελληνικών του Διαλόγου από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Λάρισας

Η Πρόεδρος Φιλολόγων Σερρών και ο Στ. Παπακωνσταντίνου με σερραίες φιλολόγους που υπηρετούν στην Αλεξανδρούπολη


Άξιος εκπρόσωπος του Συνδέσμου μας ο συνάδελφος, επιμορφωτής β επιπέδου και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Διαλόγου ο  Στάθης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος και παρουσίασε με εντυπωσιακό τρόπο το διδακτικό σενάριο που σχεδίασε  με θέμα "Η ναυμαχία της Κέρκυρας (Θουκ.Γ, 76-79) - Οπτικοποιώντας το περιεχόμενο και τη διάρθρωση κειμένου με τη χρήση ΤΠΕ" , παρουσία και της προέδρου Φιλολόγων Σερρών.
 Η παρουσίαση του συναδέλφου Στάθη Πακωνσταντίνου.

                          



Μεγάλη η χαρά μας για τη μοναδική ευκαιρία που μας δόθηκε  να συναντηθούμε με ανθρώπους που μοιραζόμαστε χρόνια τώρα ως επιμορφωτές Β΄και μέλη του της ψηφιακής κοινότητας του  "Διαλόγου" την ίδια ανησυχία για την αξιοποίηση των τπε στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων. 

Απόλαυση να ακούμε ξανά το μέντορα μας Δημήτρη Κουτσογιάννη, Αναπληρωτή καθηγητή Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος δημιούργησε την ισχυρή αυτή ομάδα επιμορφωτών την εποχή του ΠΑΚΕ  Μακεδονίας με την άοκνη στήριξή του. 
Ευτυχής συγκυρία να βρεθούμε με ανθρώπους της καρδιάς μας και φίλους συναδέλφους. 

Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε  η υποδοχή των Σερραίων φιλολόγων που υπηρετούν στην Αλεξανδρούπολη και  οι οποίοι απευθυνόμενοι στην πρόεδρο των φιλολόγων Σερρών κ. Σύλια Ζέττα ανέφεραν πως " γύρισαν ' σήμερα στην πατρίδα  .

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη δραστήρια Πρόεδρο Φιλολόγων Έβρου Γιούλη Ζήκα  για την πρόσκληση και την επιτυχή διοργάνωση της Ημερίδας.

Δείτε άρθρο που δημοσιεύτηκε  στον τύπο Ορεστιάδας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template