«Συγχαρητήρια επιστολή των Σχολικών Συμβούλων Φιλολόγων προς τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Σερρών»


Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Δ/βάθμιας Εκπ/σης Σερρών συγχαίρουμε θερμά τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Σερρών για την άψογη συνδιοργάνωση του 42ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φιλολόγων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σερρών (12-14/11/2015).
Για τρεις ημέρες το κέντρο της πόλης των Σερρών υπήρξε ο φιλόξενος χώρος πλήθους συνέδρων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και το βήμα για επιστημονικές εισηγήσεις και φιλολογικές συζητήσεις, που προωθούν τις κλασικές σπουδές και ειδικά την προσέγγιση του έργου του Σοφοκλή στον οποίο ήταν αφιερωμένο το συνέδριο. Τα λόγια της Αντιγόνης, του Οιδίποδα, του Αίαντα, του Φιλοκτήτη κυκλοφορούσουν στους δρόμους της πόλης, αρμονικά ενσωματωμένα στην καθημερινότητά της, ανανεώνοντάς την και εμπλουτίζοντάς την με τη σοφόκλεια σοφία.
Πρωθιέρειες της εξέχουσας αυτής συνεδριακής εμπειρίας υπήρξαν η πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Φιλολόγων Σερρών, το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε το Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΦ, που αποτελεί την κορυφαία ετήσια εκδήλωσή της. Άξιοι αρωγοί και υποστηρικτές του εγχειρήματος αυτού αναδείχτηκαν οι φιλόλογοι της Π.Ε. Σερρών, οι οποίοι πρόθυμα και ακούραστα συνεισέφεραν στην αψεγάδιαστη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Τέλος το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της Δ/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών με την φυσική και θεσμική του παρουσία έδειξε ότι η συνεργασία προάγει την κοινή υπόθεση προς όφελος όλων.
Ευχαριστούμε, λοιπόν, και συγχαίρουμε θερμά τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Σερρών και όλους τους συντελεστές του 42ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φιλολόγων, της τριήμερης αυτής κορυφαίας πνευματικής και φιλολογικής γιορτής που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες και που ελπίζουμε να βρει άξιους συνεχιστές. 
Με τιμή

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Σερρών

Δρ. Πηνελόπη Τζιώκα
Δρ. Ιωάννης Κιορίδης

                          

1 σχόλια:

gsaxni,,,η πιο γλυκιά άχνη της ζωής μου on 20 Νοεμβρίου 2015 στις 11:51 μ.μ. είπε...

Πάντα Ψηλά, Πάντα Μπροστά να ναι ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν.Σερρών.

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template