"Κι ο λόφος πήρε να μιλά": παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Συνδέσμου


Δελτίο Τύπου

     Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, στις 07:00 μ.μ., ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών –σε συνεργασία με το Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο – Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας (αφιέρωμα στους Σερραίους πνευματικούς δημιουργούς)– παρουσίασε την ποιητική συλλογή «κι ο λόφος πήρε να μιλά…», που είναι αφιερωμένη στον λόφο Καστά της Αμφίπολης.
     Ο κ. Ζ. Μητλιάγκας στον εναρκτήριο χαιρετισμό συνεχάρη τον Σύνδεσμο για την πρωτοβουλία του, καθώς και τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που συμμετείχαν με τις ποιητικές καταθέσεις τους. Η κ. Στέλλα Παπούλια, έφορος βιβλιοθήκης του Δ.Σ., παρουσίασε το σκεπτικό και τη διαδικασία της έκδοσης, που υποστηρίχθηκε οικονομικά από την Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών και τον Δήμο Αμφίπολης, και προλόγισε το καθένα από τα δεκαπέντε ποιήματα που ακολούθησαν, πονήματα των εκπαιδευτικών: Δέσποινας Γρηγοριάδου, Μαρίας Ζερβάκη, Σύλιας Ζέττα, Δέσποινας Καϊτατζή-Χουλιούμη, Μαρίας Καραθανάση, Φανής Κεχαγιά, Ελισάβετ Κυριακίδου, Ισιδώρας Μάλαμα, Μαρίας Μερεμετίδου-Τσερπεσνού, Δώρας Μπαγανά, Ζαχαρούλας Τζίνη, Πέρσης Τσάνα, Σοφίας Τσιφλίδου, Παναγιώτη Χαιρόπουλου και Φωτεινής Χατζηβασιλείου. Την απαγγελία συνόδευσε με την κιθάρα του ο συνταξιούχος δάσκαλος, κ. Μιχάλης Μπουρέλος.
     Τα αυθόρμητα χειροκροτήματα και οι θερμοί έπαινοι, που συνόδεψαν την απαγγελία των ποιημάτων, απέδειξαν ότι η ποίηση μπορεί στις μέρες μας όχι μόνο να πλησιάσει το ευρύ κοινό, όταν συντονίζεται με τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, αλλά και να εκφράσει συλλογικές ανησυχίες και επιλογές.
     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη, πατήρ Ιορδάνης, ο πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου του Δήμου Αμφίπολης, κ. Γρ. Κοδρόπουλος και η πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε.Σ., κ. Ελ. Πάνου.
     Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους συνεργαζόμενους φορείς, που υποστήριξαν την εκδοτική πρωτοβουλία του, καθώς και το σερραϊκό κοινό, που με την παρουσία του υπέδειξε τη δυναμική που μπορεί να έχουν ανάλογες πρωτοβουλίες.
     Την ποιητική συλλογή μπορεί να την προμηθευτεί το κοινό από το τυπογραφείο «Πρωτοτυπία», στην τιμή των 5 ευρώ (τηλ. 2321035445)






















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΣΙΡΙΣ - SIRIS Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template